Καβάλα: Εκτέλεσε τον γιο του και την πρώην σύντροφό του στα δύο μέτρα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ιατροδικαστή

«Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Κιφινίδης.

Συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα αναφορικά με το φρικτό έγκλημα στην Καβάλα. Υπενθυμίζεται πως 56χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε, με κυνηγετική καραμπίνα, την πρώην σύντροφό του και το μόλις 11 μηνών μωρό τους.

Στη συνέχεια, ο ίδιος, αφού κάλεσε τον ξάδερφό του να πάει στο σημείο της δολοφονίας, αυτοκτόνησε.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε αποκλειστικά ο ιατροδικαστής Καβάλας, Νίκος Κιφινίδης που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, και το μωρό αλλά και η γυναίκα πυροβολήθηκαν πισώπλατα με αποτέλεσμα ο θάνατός τους να είναι ακαριαίος.

Τους εκτέλεσε στα δύο μέτρα

«Το παιδί έχει πύλη εισόδου στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα και πύλη εξόδου δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα…προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων και ήπατος του παιδιού» εξήγησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα.

«Έκανε δύο προσπάθειες για να αυτοκτονήσει ο ίδιος, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με την απόσταση που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς τα θύματα, αναφέρει πως ήταν κοντινή περίπου στα δύο με τρία μέτρα.

«Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπλισε 4 φορές

Σημειώνεται πως ο φονιάς φαίνεται να όπλισε και πυροβόλησε 4 φορές μέσα στο μαντρί κατά του 10 μηνών βρέφους και της συντρόφου του, σε μια οικογενειακή τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.
Ήθελε να πονέσει την μητέρα

Όπως φαίνεται, ο δολοφόνος ήθελε να τιμωρήσει την Άννα, γι’ αυτό και πυροβόλησε πρώτα το βρέφος τους.

Ήθελε, δηλαδή, να νιώσει τον φρικτό πόνο της απώλειας, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα πριν την πυροβολήσει και έτσι αποφάσισε να σκοτώσει πρώτα το παιδί.

Ο 57χρονος κτηνοτρόφος ήταν χρεωμένος και, μάλιστα, όπως λένε όσοι ήξεραν το ζευγάρι, ζούσε κυρίως με τα χρήματα που έβγαζε η κοπέλα.
Μάλιστα, λόγω του ιδιόρρυθμου και προστακτικού χαρακτήρα του, δεν μπορούσε κανείς ποτέ να εργαστεί μαζί του και χρησιμοποιούσε την 31χρονη κοπέλα ως βοηθό στο μαντρί

Η άτυχη γυναίκα ακόμη και με το νεογέννητο στον μάρσιππο, πριν ακόμη σαραντίσει, πήγαινε και δούλευε σκληρά δίπλα του.

Τελευταία, όμως, όλα άλλαξαν και ο άνθρωπος αυτός ήξερε ότι δε θα επιβιώσει μόνος του.
«Η Άννα φοβόταν και κατέγραφε τις συνομιλίες»

Συγγενικά πρόσωπα της 31χρονης λένε πως η γυναίκα φοβόταν και κατέγραφε τις συνομιλίες με τον κτηνοτρόφο στις συναντήσεις τους.

Η αστυνομία έχει πάρει το κινητό της και εάν η Άννα κατέγραφε και στη μοιραία συνάντησή τους στο μαντρί, τότε θα υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο της τραγωδίας.

«Έγραφε το κινητό η κοπέλα… Φοβόταν…», λέει η θεία της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, συμβουλεύοντας τις γυναίκες να μιλούν και να φεύγουν σε ανάλογες καταστάσεις.
Πώς γνωρίστηκαν

Όσο για το πώς γνωρίστηκε με τον 56χρονο, η 31χρονη γραφίστρια και φωτογράφος που δημιούργησε από την αρχή ένα βιβλίο αφιερωμένο στη «Λεκάνη», όπου κάτοικοι του χωριού φωτογραφήθηκαν για τις 164 σελίδες του και μίλησαν για τη ζωή τους αποκλειστικά σε εκείνη, πήγε στο χωριό πριν από τέσσερα χρόνια χωρίς να μιλάει καθόλου ελληνικά.

Τότε είναι που τον γνώρισε, κατά τη διάρκεια του φωτορεπορτάζ και σαγηνεύτηκε από τον τρόπο ζωής και τον ίδιο.
Στη Γερμανία οι σοροί της 31χρονης κοπέλας και του 10 μηνών γιου της

Την ίδια στιγμή, σήμερα το πρωί παραδόθηκαν στους συγγενείς οι τρεις σοροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταφής τους. Οι σοροί της 31χρονης κοπέλας και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας, η οποία αρχικά αναμένονταν σήμερα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μετά από επιθυμία της μητέρας, που κατάγεται από τη Λεκάνη, αποφασίστηκε οι σοροί να μεταφερθούν στη Γερμανία προκειμένου να γίνουν εκεί οι ακολουθίες ταφής.

Η 31χρονη κοπέλα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ήταν ρωμαιοκαθολική, ενώ το βρέφος είχε βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος στα μέσα Ιουλίου στην εκκλησία της Λεκάνης.

Η κηδεία του 56χρονου αυτόχειρα έγινε στο δημοτικό κοιμητήριο της Λεκάνης, χωρίς την παρουσία κόσμου και με ελάχιστους ανθρώπους από τον στενό οικογενειακό κύκλο.

in.gr

Σχετικά