Προετοιμασία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού με συμπληρωματικά έργα και παρεμβάσεις

Συμπληρωματικά έργα και παρεμβάσεις
για την έγκαιρη και πλήρη προετοιμασία
του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Ευρεία σύσκεψη προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τη συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ Στέφανου Βλαστού και με στόχο την έγκαιρη και πλήρη προετοιμασία για την ομαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, οι Δήμαρχοι Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Με βάση τα δεδομένα από τη λειτουργία του Χιονοδρομικού κατά το παρελθόν, διαπιστώθηκαν ελλείψεις και νέες ανάγκες, στις οποίες κρίθηκε αναγκαίο να παρέμβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι εμπλεκόμενοι δήμοι. Ειδικότερα, συζητήθηκε η οργάνωση του αποχιονισμού σε όλες τις προσβάσεις του Κέντρου προς Κελάρια και Φτερόλακκα, αλλά και στη μεταξύ τους διασύνδεση (Μπαλαλούκα),όπως επίσης και τα απαραίτητα έργα συντήρησης για την ασφαλέστερη πρόσβαση στο Κέντρο και τους συνδεόμενους οικισμούς.

Σε συνέχεια της σύσκεψης, εγκρίθηκε σήμερα, Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η συμπλήρωση – τροποποίηση της απόφασης ένταξης στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του έργου με τίτλο: «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης οδών προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Μπαλαλούκα». Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός για την υπογραφή της απαραίτητης Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Δελφών, που θα εκτελέσει το έργο.

«Η Στερεά Ελλάδα είναι προορισμός τεσσάρων εποχών και αυτό δεν είναι ένα απλό σλόγκαν, είναι ο στόχος τον οποίο υπηρετούμε με προσήλωση. Γι’ αυτό οργανωθήκαμε από τον Σεπτέμβριο, πριν ολοκληρωθεί ουσιαστικά η θερινή σεζόν και πολύ πριν ξεκινήσει η νέα χιονοδρομική σεζόν.

»Καταγράψαμε ανάγκες και προβλήματα από την εμπειρία των προηγούμενων ετών και προχωρήσαμε σε συμπληρωματικές κινήσεις, όπως η εκτέλεση πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης των οδών προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά και η ακόμη καλύτερη οργάνωση του αποχιονισμού.

»Αντίστοιχος προορισμός είναι και το Χιονοδρομικό Καρπενησίου, για το οποίο έχουμε σημαντικά έργα σε εξέλιξη και είναι ανάλογη η μέριμνα μας για την ερχόμενη σεζόν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σχετικά