500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου του 2022, κατά την συνεδρίαση του οποίου, κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίθηκαν 500 προσλήψεις σε θέσεις τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες. Οι προσλήψεις αφορούν, κυρίως σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων.

Οι προσλήψεις αφορούν στην ανάγκη αποτελεσματικής στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών της χώρας, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν ένα και από τα αιτήματα μας προς το υπουργείο, καθώς ήταν προφανής η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και η αδυναμία του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της υπαίθρου.

Ελπίζουμε ότι η στελέχωση κυρίως με δασοπόνους και δασολόγους, θα συμβάλλει στην ηλικιακή και στην ποιοτική ανανέωση των υπηρεσιών, μιας και όπως τονίζεται και από το ΥΠΕΝ, οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες έγιναν πριν από περίπου 20 χρόνια.

Επιπλέον ανακοινώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πρόσληψη 700 ωφελούμενων ανέργων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στις δασικές υπηρεσίες. Ήδη από τις 29 Ιουλίου 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 4003 η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και η αντίστοιχη σχετική προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κ. Κατερίνα Καλαντζή, δήλωσε πολύ ικανοποιημένη με την ανακοίνωση του Υπουργείου και καλεί τους ενδιαφερόμενους σε εγρήγορση για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όταν ανοίξει και επίσημα η κατάθεση των δικαιολογητικών.  «Ως Περιφέρεια μεν δεν έχουμε την ευθύνη της παρακολούθησης του έργου των δασικών υπηρεσιών» δήλωσε η κ. Καλαντζή «εκ των πραγμάτων όμως έχουμε στενή συνεργασία και αγωνιούμε για την καλή τους στελέχωση. Μια καλά στελεχωμένη υπηρεσία, μπορεί να παράξει καλές συνεργασίες και αυτό είναι το ζητούμενο. Η προστασία και η διαχείρηση των δασών αποτελεί προτεραιότητά μας».

Σχετικά