Ομόφωνο θετικό ψήφισμα Δήμου Λεβαδέων για άρση αναστολής των υγειονομικών

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων για την άρση της αναστολής εργασίας υγειονομικών υπαλλήλων και την γρήγορη επάνοδό τους στις θέσεις τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στην τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 5/10/2022 προέβη στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

Από 1/9/2021 και σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 206 και 207 του Ν.4820/2021, έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εργασίας « κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης», περισσότεροι από 100 δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι του Νομού μας.
Η αναπλήρωση των θέσεών τους από συμβασιούχους και επικουρικούς δεν είναι αρκετή, με συνέπεια την τραγική έλλειψη προσωπικού σε ένα ήδη τραγικά υποστελεχωμένο Ε.Σ.Υ. και μάλιστα σε καιρούς αυξημένων αναγκών υγείας του πληθυσμού μας.
Επειδή κατά τον χρόνο αυτό :

  1. Δεν τους καταβάλλονταν ΚΑΘΟΛΟΥ αποδοχές και δεν είναι δικαιούχοι σε κανένα απολύτως επίδομα για τη διαβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους.
  2. Με την τροπολογία Αρ.67 Ν.4886/24-1-2022, ρητώς δεν δικαιούνται καμία άδεια , υπηρεσιακή μεταβολή, ιδιωτικό έργο με αμοιβή και συνεπώς απαγορεύεται να κάνουν οποιαδήποτε άλλη εργασία ώστε να βιοποριστούν.
  3. Με το Αρ.2.2 Μέρος Β Ν.4917/2022 από 31-3-2022 προβλέπεται η παράταση των αναστολών μέχρι 31/12/2022, όπου θα επαναξιολογηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και μέχρι τότε οι άνθρωποι αυτοί θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση , χωρίς κανένα πόρο ζωής.
  4. Έγινε σαφές και αποδεκτό από την Επιστημονική Κοινότητα ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν.
  5. Όσοι διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν λήξει , εργάζονται κανονικά διενεργώντας Rapid Test, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Αν αυτοί δεν αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία , γιατί αποτελούν αυτοί;
  6. Αρκετοί υγειονομικοί που έχουν απαλλαγεί αυτής της υποχρέωσης του εμβολιασμού από ιατρικές επιτροπές , εργάζονται κανονικά όλο αυτό το διάστημα με Rapid Tests.
  7. Τα περιοριστικά μέτρα αυτή την περίοδο έχουν αρθεί και ο κόσμος κινείται ελεύθερα , εκτός από την επιστροφή των υγειονομικών στις εργασίες τους.
  8. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , δεν υπάρχει το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους υγειονομικούς και επιπλέον η Αμερική κήρυξε την λήξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ζητούμε :

  1. Να λάβετε υπόψη σας το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα βιοπορισμού για τους συγκεκριμένους ανθρώπους και τις οικογένειές μας.
  2. Να λάβετε υπόψη ότι είναι 13 μήνες χωρίς ούτε 1 €, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους ως φορολογούμενοι πολίτες και δημότες της πόλης μας.
  3. Να λάβετε υπόψη ότι όλα τα μέτρα έχουν αρθεί και πολιτικά κόμματα , σωματεία εργαζομένων, ιατρικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, παραδέχονται ότι οι αναστολές εργασίας δεν έχουν κανένα υγειονομικό όφελος και ζητούν την άρση των αναστολών.
  4. Να λάβετε υπόψη σας , τη σημασία για την τοπική οικονομία όταν 100 περίπου οικογένειες είναι χωρίς μισθό.
  5. Να λάβετε υπόψη ότι το αίτημά τους κινείται στο πλαίσιο του δικαίου και του ανθρωπισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις ήδη υποστελεχωμένες μονάδες υγείας. Η θέση τους είναι δίπλα στον άρρωστο, είναι δίπλα στον πολίτη που επί δεκαετίες υπηρετούν με αξιοπρέπεια και ήθος. Η θέση τους είναι στο Νοσοκομείο μας για να βοηθούν τον τόπο μας υγειονομικά. Οι έμπειροι στρατιώτες στη μάχη δεν φεύγουν αλλά μπαίνουν μπροστά και πολεμούν.
    Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ζητούμε :

Την άρση της αναστολής εργασίας τους και την γρήγορη επάνοδό τους στις θέσεις τους.

Σχετικά