«Για όσα έκανε με τον μανδύα της εκκλησίας να δικαστεί 100 φορές πιο αυστηρά» λέει ο μητροπολίτης Φθιώτιδας

«Κι εγώ μπορεί να βγάλω αύριο φωτογραφία με τον Μπάιντεν, τι σημαίνει αυτό;» είπε ο μητροπολίτης Συμεών για την… επιφανειακή – όπως αποδεικνύεται – σχέση του δράστη με τις αγαθοεργίες

Για τη φιλανθρωπική δράση του 53χρονου που κατηγορείται στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου παιδιού, το οποίο παράλληλα εξέδιδε με χρηματικά ανταλλάγματα στα Σεπόλια, μίλησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Ο επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στην εικόνα του βαθιά θρησκευόμενου που επιχειρούσε να δώσει ο 53χρονος που είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία.

«Το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες με Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους, να πηγαίνει στην εκκλησία, να προσφέρει, να κουβαλάει τον Επιτάφιο και τις λαμπάδες, δεν τον κάνει ούτε καλό, ούτε άγιο. Κι εγώ μπορεί να βγάλω αύριο φωτογραφία με τον Μπάιντεν, τι σημαίνει αυτό;» είπε αρχικά (Alpha) ο μητροπολίτης Συμεών για την… επιφανειακή – όπως αποδεικνύεται – σχέση του δράστη με τις αγαθοεργίες.

«Προσωπικά μου έχει προκαλέσει αηδία όλη αυτή η ιστορία, ένας άνθρωπος που εργαλειοποίησε τη σχέση του με την εκκλησία και την προσφορά του στην κοινωνία για να χτίσει ένα ψεύτικο προφίλ για να διαπράξει τα εγκλήματα που διέπραξε σε ένα ανήλικο παιδί. Η φιλανθρωπία του δεν αποτελεί άλλοθι για τίποτα, αντιθέτως, θα πρέπει να δικαστεί 100 φορές πιο αυστηρά. Δυστυχώς έχουμε φτάσει πια στο σημείο να μην μπορούμε να διακρίνουμε το αυθεντικό από το ψεύτικο» ανέφερε σχετικά με την ποινή που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να επιβληθεί στον 53χρονο επιχειρηματία από τα Σεπόλια.

Τέλος, για το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία: «Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να μιλάει ξανά. Αποξενώθηκαν όλοι και δόθηκε η ευκαιρία σε εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι και να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν μιλούν ούτε οι άνθρωποι μέσα στις οικογένειες. Πρέπει να μιλούν οι γονείς με τα παιδιά, να μοιράζονται τους προβληματισμούς και να γνωρίζουν τι τα απασχολεί. Μόνο έτσι θα μπορέσει η κοινωνία να βρει ξανά την ανθρωπιά που έχει χάσει».

Σχετικά