Aυτό είναι το προφίλ τριών εκ των βιαστών που αναγνώρισε η 12χρονη– Θέμα ωρών η έκδοση ενταλμάτων

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 32 με 35 ετών, τους οποίους η 12χρονη έχει αναγνωρίσει. Θέμα ωρών η έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψή τους.

Σε μια αποκάλυψη για τρεις άνδρες που βίαζαν τη 12χρονη στα Σεπόλια προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης στα «Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Τα ονόματα και τα κινητά των συγκεκριμένων ανδρών έχουν βρεθεί στο κινητό της 12χρονης η οποία μάλιστα τους αναγνώρισε σε φωτογραφίες σε μια από τις καταθέσεις της στην αστυνομία και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 32 με 35 ετών.

«Ο πρώτο είναι ένας 32χρονος με μακριά μαλλιά και δεν υπάρχει ηλεκτρονικό προφίλ του. Ο δεύτερος είναι 35χρονος, εύσωμος και πολύ σωματώδης και ο τρίτος είναι με περισσότερα κιλά και γυαλιά».

Με το προφίλ των τριών αυτών αντρών ανοίγει ο κύκλος των περαιτέρω συλλήψεων για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.

Αναμένεται μάλιστα για τους συγκεκριμένους άνδρες, όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματά σύλληψης.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι βιαστές της 12χρονης είναι πολύ περισσότεροι από 10, που είχε αναφερθεί αρχικά. «Τουλάχιστον 40 με 50 άτομα έχουν κάνει περαιτέρω προσέγγιση με την 12χρονη», αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αληθινές φαίνεται πως είναι και οι καταγγελίες για την παρουσία του παιδιού στον οίκο ανοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το παιδί πήγε στον οίκο ανοχής με τον 53χρονο.

Στις καταθέσεις της η 12χρονη έχει ήδη αναφέρει ότι τουλάχιστον 10 με 11 άτομα την έχουν βιάσει, περιγράφοντας το αρρωστημένο και εγκληματικό σχέδιο που είχε στήσει ο 53χρονος μαστροπός και βιαστής Ηλίας Μίχος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η 12χρονη κατέθεσε ότι πολλές φορές ο 53χρονος ερχόταν μαζί της στα ραντεβού.

«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε στους αστυνομικούς. «Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού», πρόσθεσε.

«Θέλω απλώς να μπει στη φυλακή. Με τον δεύτερο άνδρα έχω πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές. Αναγνωρίζω τα συγκεκριμένα άτομα στις φωτογραφίες που μου δείχνετε» κατέθεσε η 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η ανακρίτρια έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση, μέσω του οποίου δικαστικές και αστυνομικές Αρχές προσδοκούν να φωτίσουν σε όλο το εύρος την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης.

Σοκ από τις καταθέσεις της 12χρονης

Στις δύο καταθέσεις της, η 12χρονη μίλησε για όλους και για όλα. Στην αρχή, είπε ότι ο Ηλίας Μίχος είναι καλός άνθρωπος. Ωστόσο κατέληξε να ξεσπά σε λυγμούς και με μάτια παραμορφωμένα από το κλάμα, να λέει ότι θέλει να πάει στην φυλακή.

Ο 53χρονος την πλησίασε, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την αποπλάνησε. Χρονικά, αυτό το φρικτό σκηνικό τοποθετείται στις αρχές Μαΐου. Έκτοτε, ο Μίχος ασελγούσε πάνω της και στη συνέχεια, όπως το ίδιο το κορίτσι είπε, την πήγαινε στα ραντεβού.

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στους αστυνομικούς, μίλησε για τη συστηματική της κακοποίηση και τον τρόπο που ξεκίνησαν όλα.

Όπως είπε, αρχικά ο 53χρονος ήταν φιλικός μαζί της και φρόντισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Άρχισε να την βιάζει και αμέσως μετά ξεκίνησε να την απειλεί ότι θα κάνει κακό στην ίδια και την οικογένειά της, αν δεν δεχτεί να κάνει αυτά που της ζητούσε. Να εκδίδεται για να κερδίζει χρήματα. Με τη μητέρα να κατηγορείται πως όχι μόνο γνώριζε τα όσα περνούσε η κόρη της, αλλά από κάποια στιγμή και μετά τα οργάνωνε κιόλας.

«Όλες τις φορές το κάναμε στο μαγαζί του, κάτω στην αποθήκη. Μου έλεγε πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν» αναφέρει η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Το παιδί εστιάζει στον 53χρονο και σε ακόμα ένα άτομο που όπως κατέθεσε λέγεται Μιχάλης και της έκλεινε μαζί με τον κατηγορούμενο τα ραντεβού. Τα λόγια της μικρής για αυτά που περνούσε προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

«Με έβαζε να το κάνω και με άλλους. Με έβαζε να το κάνω μαζί τους και να μου δίνουν λεφτά και να του τα δίνω. Μου έλεγε αν δεν το κάνω… Μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια. Τους έβρισκε λογικά σε κάποιο site τους άνδρες, δεν ήταν φίλοι του» συνεχίζει στην κατάθεσή της το 12χρονο θύμα.

Το μαρτύριο της μικρής συνεχίζεται και στη γειτονιά εκτυλίσσονται εικόνες που ορισμένους τους βάζουν σε σκέψεις. Κανείς όμως δεν μπαίνει στη διαδικασία να ψάξει την υπόθεση. Κανείς δεν παίρνει μια πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο εφιάλτης, ενός κοριτσιού της 6ης Δημοτικού και να οδηγηθούν οι δράστες ακόμα πιο γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Τα παιδιά τα βλέπαμε συνέχεια στην πλατεία παρατημένα στον αυτόματο, να το πούμε έτσι. Κανείς μας δεν ήξερε τίποτα για τον 53χρονο, δηλαδή από όσους έχω μιλήσει, γιατί μιλάμε με πολύ κόσμο. Του 53χρονου απλά του άρεσαν οι γυναίκες γενικώς και κοίταζε και ήταν προκλητικός με ορισμένες γυναίκες, την έπεφτε λαϊκά, να το πούμε έτσι» δηλώνει γείτονας του 53χρονου.

Γείτονες έχουν ήδη καταθέσει πως έβλεπαν τη μητέρα να συναντάει άγνωστους άντρες στην περιοχή, με την 12χρονη να την ακολουθεί. Όπως έχουν καταθέσει κάποιες φορές η μάνα έβαζε την κόρη στα αυτοκίνητα, με το παιδί να επιστρέφει σπίτι του ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

«Δεν πήγαινα ούτε σε σπίτια, ούτε σε ξενοδοχεία. Μου δίνανε τα χρήματα στο χέρι, γύρω στα 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο» λέει η 12χρονη.

Το κορίτσι είπε πως τον 53χρονο γνώριζε η μητέρα, ο πατέρας και τα περισσότερα από τα αδέρφια της, καθώς τους τελευταίους μήνες μπαινόβγαινε στο σπίτι τους.

«Είχε τον λογαριασμό μου και έστελνε εκ μέρους μου μηνύματα. Έβαζε τον αριθμό μου, μου ερχόταν ένας κωδικός και του τον έδινα. Είχε εγκαταστήσει το viber μου στο κινητό του. Το είχα και εγώ και αυτός. Με πήγαινε αυτός στους πελάτες με το αμάξι του, εκεί στα Σεπόλια. Με όλους βρισκόμουν εκεί κοντά στο μαγαζί του Μίχου. Με άφηνε στο μετρό και περίμενα μέχρι να έρθουν. Με 11 άνδρες έχω βρεθεί» αναφέρει το θύμα.

in.gr

Σχετικά