Λάρισα – Λεβαδειακός 1-2 πρόκριση για τον Λεβαδειακό στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας!⁣

Η ΑΕΛ προηγήθηκε από νωρίς με τον Πεδρόσο, αλλά ο Λεβαδειακός είχε απάντηση και με εικοσάλεπτο ανατροπής από τους Νίκα – Σκβάρκα, πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η ΑΕΛ φιλοξένησε τον Λεβαδειακό στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και σε ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο που τα έκρινε όλα, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το «διπλό» (1-2) και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΑΕΛ μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα, ωστόσο το τέρμα του Ογκμπόε δεν μέτρησε, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο στο 7′, καθώς ο Πεδρόσο έκανε πολύ ωραία κίνηση, ντίμπλαρε την άμυνα των φιλοξενούμενων, τράνταξε αρχικά το δοκάρι, για να στείλει έπειτα τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απάντηση είκοσι λεπτά αργότερα με τον Νίκα, ο οποίος πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους παίρνοντας την κεφαλιά για να φέρει την ισοφάριση του Λεβαδειακού αλλά και την αρχή της ανατροπής. Οι παίκτες του Λεβαδειακού έπειτα εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ τους, δημιούργησαν ευκαιρίες, για να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Σκβάρκα για το 1-2 στο 44′ που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο β’ μέρος, με τον Λεβαδειακό να βασίζεται στο εικοσάλεπτο της ανατροπής του, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι εντεκάδες των ομάδων:

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου, Θωμαΐδης, Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς, Όγκμποε.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζιμόπουλος, Παναγιώτου, Νίκας, Χάμοντ, Σκβάρκα, Λούαλουα, Μουτίνιο, Δούμτσιος.

Σχετικά