Πόσοι φούρνοι έβαλαν λουκέτο λόγω ενεργειακού κόστους – Κόντρα στη Βουλή Σκρέκα και Φάμελλου

Απαντώντας στο Σ. Φάμελλο, που είχε σημειώσει ότι τα μικρά αρτοποιεία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο λόγω των ελλειμμάτων τους από αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, ύψους χιλιάδων ευρώ, ο Κ. Σκρέκας είπε ότι από τους 20.000 φούρνους, έχουν κλείσει περί τους 200

Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ομοσπονδία Αρτοποιών είχε συνέχεια σήμερα στη Βουλή με τον Κώστα Σκρέκα να απαντά πως από τους 20.000 φούρνους έχουν κλείσει περί τους 200, στην παρατήρηση του Σωκράτη Φάμελλου πως τα μικρά αρτοποιεί οδηγούνται σε λουκέτο λόγω αυξήσεων χιλιάδων ευρώ στο ρεύμα.
Από τους 20.000 έχουν κλείσει περί τους 200

Οι φούρνοι κλείνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα, διότι εμείς τους στηρίζουμε, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε παρέμβασή του κατά την πρώτη ημέρα επεξεργασίας τού νομοσχεδίου που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, που είχε σημειώσει ότι τα μικρά αρτοποιεία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο λόγω των ελλειμμάτων τους από αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, ύψους χιλιάδων ευρώ, ο κ. Σκρέκας είπε ότι από τους 20.000 φούρνους, έχουν κλείσει περί τους 200, βάσει των στοιχείων του προέδρου των αρτοποιών.

Λόγω συνταξιοδότησης ή ανταγωνισμού

Αυτοί οι φούρνοι μπορεί να έκλεισαν λόγω συνταξιοδότησης ή λόγω ανταγωνισμού από έναν νέο φούρνο που άνοιξε δίπλα τους και τους πήρε την πελατεία, είπε ο κ. Σκρέκας. Δεν μπορείτε να το ανάγετε αυτό σε θέμα ότι δεν στηρίζουμε τους φούρνους. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ναι, κλείνουν. Όχι στην Ελλάδα. Εμείς τους στηρίζουμε, για να δίνουν ψωμί φθηνό, όσο φθηνότερο είναι δυνατό, είπε ο κ. Σκρέκας.

Στην αναφορά τού κ. Φάμελλου ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε επιδοτήσεις στους αρτοποιούς, τις οποίες όμως δεν έδωσε, ο κ. Σκρέκας είπε ότι παρότι δεν είχαμε πάρει ακόμα την έγκριση της Επιτροπής, εμείς δίναμε τη μεγάλη επιδότηση για όλη την κατανάλωση [..] Υπάρχουν μόνο 2-3 πάροχοι που περίμεναν την υπουργική απόφαση, την οποία θα εκδώσουμε.

Σχετικά