Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στον 58χρονο επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου.

Πρόκειται για έναν 26χρονο σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τους αναλυτές της ασφάλειας και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τον αναζήτησαν σπίτι του στη δυτική Αττική, για να τον συλλάβουν στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Οι κάμερες ασφαλείας της καντίνας στην οποία σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό έχουν καταγράψει καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης. Από το οπτικό υλικό προκύπτει πως ένας διαπληκτισμός ήταν το έναυσμα για την επίθεση, αν και οι αστυνομικοί εξετάζουν το εάν αυτή ήταν προσχεδιασμένη και εάν υπήρχαν προηγούμενα μεταξύ του δράστη και του θύματος.

Ο 19χρονος που συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και ήταν μαζί με τον 26χρονο κατά την επίθεση αλλά και ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν, οδηγήθηκε σήμερα  στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ο ίδιος ζήτησε μέσω του συνηγόρου του, προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη παραμένει κρατούμενος και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αρνείται την  εμπλοκή του.

Για ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία, ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης, είπε ότι «τα πλήγματα που δέχτηκε ο Γιάννης Μάρκου από το μαχαίρι είναι περισσότερα από 15. Το κρίσιμο δεν είναι ο αριθμός, αλλά τα σημεία στοχευμένα ο δράστης έπληξε τον άτυχο Γιάννη, που τελικά στάθηκε τυχερός επειδή έσπευσε ο ένας από τους φίλους του ο οποίος τον πήγε πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο. Γλιτώσαμε τα χειρότερα. Οι γιατροί είπαν ότι υπήρχε ακατάσχετη αιμορραγία διότι το βασικό χτύπημα ήταν στην αρτηρία του μηρού και γύρω από αυτή. Άρα ο δράστης είχε θανατηφόρο πρόθεση. Είναι δεδομένο αυτό. Χτυπούσε με επαγγελματικό τρόπο». Συμπλήρωσε επίσης ότι ακολουθεί άλλο ένα χειρουργείο που μπορεί να γίνει το βράδυ του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής.

Σχετικά