Κωφεύει ο εισαγγελέας στα προβλήματα του νοσοκομείου Λιβαδειάς;

Πότε παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη όταν τίθενται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών;

Ρητορικό μεν ουσιαστικό δε το ερώτημα που έθεσε η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, που προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με μοναδικό θέμα το, προ μιας εβδομάδας, γενικό μπλακ άουτ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή η τριμελής επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου καταγράφοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ, το απόγευμα της Δευτέρας 31/10,  ήταν άκρως αποκαλυπτική για τους κινδύνους που προέκυψαν στη νοσηλεία των ασθενών και αν τα απομαγνητοφωνημένα  πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ σταλούν στον εισαγγελέα, όπως πρότεινε η δημοτική σύμβουλος και βουλευτής Γιώτα Πούλου, θα πρέπει να απολογηθούν τόσο ο Διοικητής του νοσοκομείου Αθανάσιος Τσαντήλας όσο και τα μέλη που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του.

Είναι αποκαλυπτικά τα όσα είπε στη συνεδρίαση και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, για το απόγευμα του μπλακ άουτ, όταν επικοινώνησε μαζί της ο Διοικητής ζητώντας τη βοήθεια της Π.Ε. Μετά από σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα, οι υπάρχουσες στην υπηρεσία γεννήτριες μεγάλης ισχύος, στο νοσοκομείο, όμως δεν πήγαν ποτέ αφού ο Διοικητής έκρινε ότι τα προβλήματα επιλύθηκαν.

Σημειωτέον ότι ο Διοικητής εξέδωσε δελτίο τύπου τρεις μέρες μετά τη βλάβη.

Σημαντικό είναι και το ερώτημα εάν διατάχθηκε ΕΔΕ από την εποπτεύουσα 5η ΥΠΕ για το οποίο επίσης δεν υπάρχει απάντηση.

Απεναντίας είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Τσαντήλας προτίμησε να μην παραστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου είχε προσκληθεί και στη λογική του αντιπερισπασμού έστειλε επιστολή καλώντας τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση στο γραφείο του την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Η απουσία του καυτηριάστηκε από όλο το Δ.Σ και τους παριστάμενους φορείς που έκαναν λόγο για απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σωτηρόπουλος ήταν αυτοί που έβαλαν ευθέως θέμα παραίτησης του κ. Τσαντήλα.

Πηγή:siriosfm.gr

Σχετικά