Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, στη γενική τους συνέλευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Την Τρίτη 01/11/2022 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων. Συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία 2 χρόνια μέσω μιας πρωτόγνωρης για όλους κατάσταση, τα νέα δεδομένα τόσο μέσα στην πανδημία όσο και οι επιπτώσεις που συνεχίζονται.

Οι ελλείψεις που βιώνουμε σήμερα, τα κενά στις οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου, η αυξανόμενη απασχόληση προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης (επικουρικό, προγράμματα ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ), η παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού και κτιριακού εξοπλισμού δεν δημιουργήθηκαν μέσα στα τελευταία 2 χρόνια αλλά είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.

Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ αντίθετα έχουν μεγαλώσει οι ανάγκες λόγω τόσο της πανδημίας αλλά και της συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων. Αυτό είχε άμεση επίπτωση τόσο στην λειτουργία όσο και στην καταπόνηση των συναδέλφων σε όλα τα τμήματα.

Όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε η πρόσφατη πολύωρη διακοπή ρεύματος (black – out) στο Νοσοκομείο και η σχετική συζήτηση στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, ενώ δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου τόσο προς τα τμήματα όσο και προς τους ωφελούμενους. Η σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην λειτουργία όλων των τμημάτων καθώς και η ανησυχία για πιθανές βλάβες στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ήταν στο επίκεντρο.

Στη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα το πως θα βοηθήσουμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις συλλογικές διαδικασίες, ποιες πρωτοβουλίες μπορούμε άμεσα να πάρουμε. Πως θα πρέπει συλλογικά να συζητάμε όλοι μαζί (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί) για τα κοινά προβλήματα που βιώνουμε. Μακάρι να μπορούσαμε με μία παρέμβαση να λύναμε όλα τα θέματα, όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί… Έχει έρθει όμως η ώρα, η πίεση που δεχόμαστε και η αγανάκτηση που νιώθουμε να ακουστεί σε όλους τους αρμόδιους για αυτή την κατάσταση!

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή,  καθώς συνεχίζεται η αξιοποίηση του εμβολιασμού, από όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε εργαλείο υποβάθμισης των μονάδων υγείας και πρόνοιας και «πλαστού» διαχωρισμού των εργαζομένων.

Τέλος, συζητήθηκε η πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 9/11, τόσο για τα δικά μας ειδικά ζητήματα στο χώρο της υγείας όσο όμως και για τα ζητήματα της τεράστιας ακρίβειας στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ, κλπ. που αντιμετωπίζουμε όλοι. Αυτό το ζήτημα πλέον βάζει εμπόδιο στην καθημερινότητά μας και πρέπει και αυτό να το αντιμετωπίσουμε, να φωνάξουμε πως δεν πάει άλλο. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται η συμμετοχή μας στην απεργία να είναι πιο μεγάλη, πιο μαζική.

Σε αυτό το πλαίσιο η  Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Την αίτηση προς την Διοίκηση για άμεση επίσημη ενημέρωση για την πολύωρη διακοπή ρεύματος (black – out) στο Νοσοκομείο καθώς και ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για να μην επαναληφθεί (ενδεικτικά ενέργειες για νέα γεννήτρια, τακτική συντήρηση, απομόνωση συγκεκριμένων τμημάτων –όπως ΤΕΠ, χειρουργείων, νεφρολογικό, κλπ).
  2. Την αίτηση προς την Διοίκηση για την επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή. Επιπλέον, ενημέρωση για την συνέχιση της λειτουργίας της διατομεακής πτέρυγας COVIDκαι εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο.
  3. Την πρόσκληση προς όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε σύσκεψη ώστε από κοινού να συζητηθούν δράσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
  4. Την διανομή των αδιάθετων 42 δωροεπιταγών σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή.
  5. Την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 9/11 στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης.
  6. Η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και η άμεση διενέργεια εκλογών.

Σχετικά