Άκης Τσοχατζόπουλος: Διέρρηξαν το σπίτι του στην Ακρόπολη, ξήλωσαν πατώματα – «Στόχος το αρχείο του»

Διάρρηξη σημειώθηκε στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τους αγνώστους να ξηλώνουν μέχρι και τα πατώματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της χήρας του, Βίκυς Τσαχατζοπούλου, δεν ήταν στόχος η κλοπή.

Η μεζονέτα των τριών ορόφων, συνολικής έκτασης 600 τ.μ., δεσμεύτηκε από τον Απρίλιο του 2012 από το κράτος, ωστόσο η κα Τσαχατζοπούλου έχει ακόμα τη δυνατότητα χρήσης και διαθέτει κλειδιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, επεσήμανε πως ενημερώθηκε για την κατάσταση πριν από μερικές μέρες και όταν πήγε στο σπίτι, το βρήκε άνω-κάτω. Καταγγέλλει πως έχουν χαθεί ακριβά έπιπλα κι άλλα αντικείμενα αξίας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η επίπλωση κόστισε περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Οι άγνωστοι διέρρηξαν βιβλιοθήκες και ντουλάπες όπου φυλασσόταν – άλλοτε – το ιστορικό αρχείου του τέως υπουργού.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Αλεξανδρής, στόχος των διαρρηκτών δεν ήταν να κλέψουν αντικείμενα αξίας, αλλά το αρχείο. Σημείωσε πως την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και να αποκαλυφθούν σημαντικά πράγματα. «Κάποιοι που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν τα στοιχεία, μπήκαν στο σπίτι και ξήλωσαν και τα πατώματα» είπε.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως στο σπίτι δεν υπάρχουν κάμερες, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και «φωτογράφισε» ως ένοχο κάποιον από όσους έχουν κλειδιά.

«Σημασία έχει ποιοι είχαν τα κλειδιά. Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε ποιοι είχαν και είναι οι βασικοί ύποπτοι. Υπάρχουν αντικείμενα που χάθηκαν, φαντάζομαι ότι είναι παράπλευρη απώλεια, άλλα έψαχναν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν μπόρεσαν να πάρουν τα στοιχεία που ήθελαν γιατί είναι ασφαλή» είπε.

Σχετικά