ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1 με ανατροπή

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με… γρήγορο αυτογκόλ, αλλά ο ΟΦΗ πέτυχαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο φινάλε του πρώτου γύρου της Super League, με δυο γκολ μετά το 70′ (2-1). Ο Χουάν Νέιρα πέρασε στο ματς και έφερε.. τούμπα την αναμέτρηση στο “Γεντί Κουλέ”.

Ο ΟΦΗ πήρε έτσι νίκη μετά τις 04.09.2022 και το “διπλό” στον Βόλο, ανέβηκε στους 10 βαθμούς και άφησε τον Λεβαδειακό στους 7 β. Και ισόβαθμο με τον ουραγό, Ιωνικό.

Η έναρξη του αγώνα ήταν ιδανική για τον Λεβαδειακό, μιας και ο ΟΦΗ πέτυχε αυτογκόλ μόλις στο 2′. Σε εκτέλεση κόρνερ του Βρακά, ο Ντουρμισάι προσπάθησε να διώξει, αλλά -με κεφαλιά- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ έκανε κινήσεις για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δυσκολεύτηκε να αναπτυχθεί αποτελεσματικά. Οι παίκτες του Βέλιτς έκλεισαν πολύ καλά τους.. διαδρόμους προς τα καρέ τους και είδαν μόνο στο 45′ την κεφαλιά του Ντίκο να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς.

Με την έναρξη της επανάληψης (48′), ο Λεβαδειακός πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Γιαννιώτα να σουτάρει από κοντά και τον Βούρο να σώζει σωτήρια σχεδόν πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Βήχου στον Μπαλογιάννη, αλλά ο διαιτητής τσέκαρε ο ίδιος τη φάση και δεν έδωσε κάποια παράβαση.

Ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοση του, στο 56′ ο Ντουρμισάι δεν μπόρεσε να νικήσει με δυνατό σουτ τον Μάρκοβιτς. Ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι ζήτησαν νέο πέναλτι, αλλά δεν το πήραν.

Το ματς κράτησε έναν καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Τελικά, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι (74′), ο Χουάν Νέιρα έκανε το 1-1 με κεφαλιά λίγο πίσω από τη μικρή περιοχή, ενώ δυο λεπτά μετά, η προβολή του Ντιουσέ έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Ο Νέιρα έδωσε… πνοή στον ΟΦΗ και στο 82′ είχε συμμετοχή στο γκολ του Ντουρμισάι (2-1) και στην ανατροπή του σκορ.

Σχετικά