«Μικρασίας θύμησες»: Μια συναυλία γεμάτη μνήμες και ακούσματα της Μικράς Ασίας

Μια βραδιά γεμάτη ακούσματα και μνήμες της Μικράς Ασίας μας χάρισαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θηβαίων, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωσταντίνου Ρίζου, και η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, με χοράρχη τον κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Η συναυλία «Μικρασίας Θύμησες» πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο, προσφέροντας στο κοινό ένα νοσταλγικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες. Η εκδήλωση της ΕΜΘ ήταν με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων(ΔΗΚΕΘ).

«Οι θύμησες ζωντανεύουν μόνο μέσα από τα τραγούδια, τις παραδόσεις, τη λογοτεχνία, την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων που βίωσαν τον Μεγάλο Ξεριζωμό. Αυτές τις θύμησες οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, απένειμε τιμητική πλακέτα στη διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, κ. Νίκη Πανταζάτου, για τη διαχρονική της προσφορά. Παράλληλα, τίμησε και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής, κ. Κωνσταντίνο Ρίζο.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργιος Μουλκιώτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Τάσος Καμούτσης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κοβάνης, οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος και κ. Αντώνης Τουλουμάκος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, κ. Μαρίνα Κατσιμίχα, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, κ. Κώστας Χαρέμης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σταμάτης Χαλβατζής, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου και κ. Κώστας Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θήβας, κ. Γιώργος Γελέκας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, το ΚΕΠΒ Θήβας ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σταματάκης και το Επιμελητήριο Βοιωτίας ο αντιπρόεδρος, κ. Αλέκος Στάικος.

Σχετικά