Απινιδωτές-“Δώρο ζωής”από το Δ.Αλιάρτου-Θεσπιέων σε Σχολεία και Αθλητικά Σωματεία-ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

   Δώδεκα (12) σύγχρονους, πλήρως αυτοματοποιημένους, απινιδωτές, προμηθεύτηκε και διέθεσε ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων, στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Αθλητικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στα όριά του , καθώς και στην ομάδα διάσωσης (ΕΕΕΔ Λιβαδειάς-Βάση Ετοιμότητας Αλιάρτου).

     Οι απινιδωτές παραλήφθηκαν σήμερα από το Δήμο και αυθημερόν χορηγήθηκαν στους χρήστες. Εκπρόσωπος της εταιρείας, έδειξε τον τρόπο λειτουργίας του, ο οποίος είναι ιδιαίτερα απλός, καθιστώντας το μηχάνημα εξαιρετικά χρηστικό για τον οποιοδήποτε. Δόθηκαν στα Σχολεία: Γυμνάσιο Αλιάρτου, Γυμνάσιο Θεσπιών, Λύκειο Αλιάρτου, Λύκειο Θεσπιών και Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, καθώς και στα αθλητικά σωματεία, που δεν διέθεταν: Α.Ο. Υψηλάντη, Α.Ο Άσκρης, Α.Ο Θεσπιακός, Α.Ο. Μαυρομματίου, Α.Π.Σ. Λεονταρίου, Φιλαθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Θεσπιών- Μαυρομματίου.

     Η προγραμματισμένη προμήθεια, σύμφωνα με το Δήμαρχο κο Γεώργιο Ντασιώτη «..έγινε στη λογική της υποχρέωσης του Δήμου, να λαμβάνει μέτρα και να συμβάλλει στην προστασία και την ασφάλεια των Δημοτών. Ένας απινιδωτής, την δύσκολη στιγμή, μπορεί να κρατήσει έναν άνθρωπο στη ζωή. Τόσο στα σχολεία, όσο και στα αθλητικά σωματεία, υπάρχει πλήθος ανθρώπων που καταπονούνται σωματικά και ενδεχομένως αυτό δημιουργεί και κινδύνους, που επιθυμούμε να αποσοβήσουμε. Ομοίως, η Ομάδα Διάσωσης μπορεί να βοηθήσει συνανθρώπους που θα βρεθούν σε ανάγκη. Η κίνηση αυτή, παρότι ήταν προγραμματισμένη, από τη Δημοτική Αρχή,  αφιερώνεται στη μνήμη του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μας Τάσου Σταμούλη, ενός ανθρώπου που αγαπούσε ιδιαίτερα τον αθλητισμό και τον συνάνθρωπο και, δυστυχώς, έφυγε πρόσφατα. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η προμήθεια με απινιδωτές και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Φωτογραφίες εδώ https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.676724814171486&type=3

Σχετικά