Αποκαλύψεις – βόμβα με πρωταγωνιστή τον πατέρα Αντώνιο

Την πρώτη κίνηση του πατέρα Αντώνιου, αφότου συνειδητοποίησε ότι υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, αποκάλυψε 17χρονος που βρέθηκε μπροστά σε περιστατικό κακοποίησης το οποίο έλαβε χώρα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να δώσει στο παιδί αρκετά χρήματα την επόμενη ημέρα, μετά από όλα όσο είχε δει, για να μην πει τίποτα.

Χαρακτηριστικά, ο μάρτυρας δήλωσε στο OPEN: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μην μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει».

O 19χρονος που καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο υποστήριξε: «Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα, όσο περνούσε ο καιρός, το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα 10 φορές.

Τα πρωινά που πήγαινα στον πατέρα, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός και εκεί καθόταν ο πατήρ. Μια μέρα, ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Η κατάθεση του 19χρονου ενισχύεται από την καταγγελία ενός άλλου φιλοξενούμενου. Ο συνομήλικός του από τη δομή της Χίου έγινε μάρτυρας της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από τον πατέρα Αντώνιο το καλοκαίρι του 2021.

«Μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατέρα να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι “εγώ σ’ τα έλεγα”», έχει πει ο 19χρονος για τον φίλο του.

Στην κατάθεση του ο 19χρονος υποστηρίζει ότι δεν είναι το μοναδικό θύμα: «Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο παιδί που ήταν 15,5 ετών. Μιλώντας τηλεφωνικά με άλλη κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α΄ Γυμνασίου».

Με ανακοίνωση της Κιβωτού, ωστόσο, ο πατέρας Αντώνιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη: «Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές (…) Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό, αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

zougla.gr

Σχετικά