Δήλωση Γιώργου Κατσέλη για το θάνατο του πρ.Αντιδημάρχου Δ. Θηβαίων Αθανασίου Αρκούδη

Δήλωση

Κατσέλη Γεωργίου – Μαθηματικού – π. Προσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, για το θάνατο του πολύπλευρου Αντιδημάρχου  του Δήμου Θηβαίων

Αθανασίου Αρκούδη

Ως πρώην  Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων (ΔΘ) και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του (ΔΘ), εκφράζω τη βαθιά μου λύπη  για την απώλεια του φίλου και συναγωνιστή Αντιδημάρχου Αθανασίου Αρκούδη.

Ο Αθανάσιος Αρκούδης γεννήθηκε το 1940. Μετά τη Μεταπολίτευση εκλέχτηκε αδιαλλείπτως από το Θηβαϊκό λαό 10 φορές Δημοτικός Σύμβουλος.

Διετέλεσε 40 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και 28 χρόνια Αντιδήμαρχος.Το 1989 για μια ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος Θηβαίων.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) στον ΚΑΔΜΟ και από το 1978 Γενικός Αρχηγός του Α.Ο ΘΗΒΑΣ, με σημαντική προσφορά στο ποδοσφαιρικό Αθλητισμό της πόλεώς μας. Τη περίοδο αυτή ο Α.Ο ΘΗΒΑΣ ανήλθε στη Β΄Εθνική.

Από νέος συμμετείχε ενεργά και δυναμικά στα δρώμενα του τοπικού εθίμου του Βλάχικου Γάμου στη παρέα του Βασιλείου Τουρίκη.

Από το 1968 εκλέγεται Καπετάνιος σε νέα αυτελή παρέα του Βλάχικου Γάμου και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τοπικό έθιμο ως «συμπέθερος – πατέρας του γαμπρού».

Οι πολυσχιεδείς δραστηριότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό του Δ.Θ θα μείνουν αξέχαστες.

Ο Αθανάσιος Αρκούδης  ως ιδιαίτερη εμπειρική πολυτάλαντη προσωπικότητα ενεργής παρουσίας και παλληκαροσύνης, θα αποτελεί πρότυπο διαχρονικής συμμετοχικότητας και πολυδύμανης κοινωνικής δράσης για όλους μας.

Στη γυναίκα του Ελισάβετ, στα παιδιά του Φωτεινή και Ευάγγελο και στα εγγόνια του, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για την απώλειά του.

Αιωνία η Μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιεςρό Ναό Αγίου Γεωργίου Θήβας την  Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ώρα 3.00 μ.μ.

Σχετικά