Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος

«Δεν ξέραμε ότι υπάρχουν ρήγματα που μπορεί να μας ανησυχήσουν» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ – Η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Καρύστου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού από αυτού των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια στις 6:32 τα ξημερώματα της Τρίτης άφησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο protothema.gr

«Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός γιατί δεν την ξέρουμε την περιοχή, δεν ήταν στο πλαίσιο που μας ανησυχούσε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν ξέραμε ότι υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή αυτή» και γι’ αυτό πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τα ρήγματα της περιοής, δεν ξέραμε ότι υπάρχουν εκεί ρήγματα».

Στην ερώτηση, πάντως, αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι πριν τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ είχαν σημειωθεί και άλλες σεισμικές δονήσεις, ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι «καλό είναι που έχει πλούσια σεισμική ακολουθία».

«Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα, έχει αρκετούς μετασεισμούς, δεν είναι θέμα ανησυχίας» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μιλώντας στο protothema.gr.

Επισήμανε ότι η περιοχή δεν έχει ξαναδώσει μεγάλο σεισμό και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σεισμολόγους.

Γερασιμός Παπαδόπουλος: Η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε δική του ανάρτηση λίγο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί με μικρότερα μεγέθη από αρκετές μέρες».

«Συνεπώς, επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη και τις δονήσεις που έγιναν πριν από λίγη ώρα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.



«Δεν υπάρουν ζημιές»

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος που μίλησε στο protothema.gr είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή λόγω του σεισμού, ενω για προληπτικούς λόγους, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο.

Σχετικά