Παρέμβαση Mουλκιώτη στη Βουλή για την έξαρση των κλοπών στο Σαράντι Βοιωτίας

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση, απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της αυξημένης παραβατικότητας – εγκληματικότητας στο Σαράντι Βοιωτίας.  

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι στο Σαράντι της Τ.Κ. Χωστίων του Δήμου Θηβαίων πληθαίνουν δραματικά τα περιστατικά κλοπής, όπου αδίστακτοι κλέφτες προκαλούν τεράστιες ζημίες στις περιουσίες κατοίκων και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι παθόντες της αυξημένης εγκληματικότητας είναι και επιχειρήσεις, όπως supermarket κλπ., οι οποίες έχουν υποστεί και αυτές σοβαρές οικονομικές ζημιές. Ενδεικτικά, δυο συνεχόμενες φορές εκλάπη τον τελευταίο ενάμιση μήνα μικροεπιχείρηση – market,  ενώ είχε επανακλαπεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται πλέον σε απόγνωση εξ αιτίας της δραματικής αύξησης των περιστατικών κλοπής που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο Σαράντι.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: 

  • ​Πόσες κλοπές – διαρρήξεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος  στην περιοχή Σαράντι  Βοιωτίας, σε οικίες και επιχειρήσεις.
  • Πώς αντιμετωπίζει το αρμόδιο υπουργείο το συγκεκριμένο πρόβλημα κλοπών – διαρρήξεων.
  • Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ενόψει έξαρσης του φαινομένου των κλοπών και προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αστυνόμευση με στόχο την εμφανή αστυνόμευση της περιοχής, την αποτροπή των κλοπών και επανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 
  • Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις στο Α.Τ. Θήβας και πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν σήμερα.
  • Αν η υφιστάμενη δύναμη είναι επαρκής για την αποτελεσματική αστυνόμευση των οικοσήμων, χωριών και πόλεων, του Δήμου Θηβαίων.
  • Αν η διαρκής και επαναλαμβανόμενη αύξηση των κλοπών ειδικά στον παραλιακό οικισμό Σαράντι Τ.Κ. Χωστίων Βοιωτίας, έχει προβληματίσει την υπηρεσία και ένεκα αυτών, αν προτίθεται να ενισχύσει την αστυνόμευση της Θήβας, αυξάνοντας τη στελέχωση του Αστυνομικού Δυναμικού του Α.Τ. Θήβας, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των περιουσιών των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων.

Σχετικά