Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Λιβαδειάς: Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια υγεία

Το νέο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και την είσοδο στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με part-time απασχόληση. Στην ουσία καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης μέσα στα νοσοκομεία, αντί να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς και γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Αποτελεί την συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων με τα απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, τη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες σε όλες τις δομές υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους και ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Δεν συμβιβαζόμαστε, αγωνιζόμαστε!

Έχοντας νωπό το δίδαγμα της πανδημίας, που ανέδειξε την αξία ενός ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος, δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν ανεχόμαστε πλέον να μην γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την άρτια και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Δεν ανεχόμαστε πλέον η απαξίωση και η αποδόμηση του Ε.Σ.Υ να γίνεται το όχημα και το μέσον αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος Υγείας αγωνιζόμαστε τόσο μέσα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλευρό των ασθενών υπό δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας, όσο και έξω στην κοινωνία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, αγρότη και συνταξιούχο, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού!

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου (στο ΤΕΠ) και διεκδικούμε:

  • Την άμεση και εξ ολοκλήρου απόσυρση του νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια υγεία.
  • Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση.
  • Καμία απόλυση υγειονομικού. Άρση των αναστολών εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σχετικά