O καιρός στη Βοιωτία τις πρώτες ημέρες του 2023

Καλή χρονιά με υγεία

Άλλαξε ο χρόνος αλλά δεν αλλάζει ο καιρός. Στα βουνά δεν υπάρχει ίχνος χιονιού, οι βροχές αγνοούνται και ο ήλιος κυριαρχεί. Το μόνο που θυμίζει Χειμώνα είναι οι χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες.

Το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης του 2022 καταγράφεται ως ένα από τα χαμηλότερα των τελευταίων 30 ετών για τη Βοιωτία. Στα 543 χιλιοστά έφτασε στη Λιβαδειά όπου η ετήσια βροχόπτωση προσεγγίζει τα 750 χιλιοστά.

Βέβαια το 2022 μας χάρισε και ένα από τα υψηλότερα πάχη χιονιού που έχουν καλύψει τη Λιβαδειά. Στις 27 και 28 Ιανουαρίου το χιόνι ξεπέρασε τα 50 εκατοστά ακόμη και στο κέντρο της πόλης (φωτογραφία – γούρι!).

Για τις πρώτες ημέρες του 2023 ο καιρός στη Βοιωτία θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0 έως 16 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όπως φαίνεται τον Ιανουάριο θα κυριαρχήσει το βόρειο ρεύμα και θα συμβούν ορισμένες ψυχρές εισβολες. Η πρώτη αναμένεται την επόμενη Κυριακή αλλά η δυναμική της είναι ακόμη απρόβλεπτη. Πιστεύω ότι έως τις 20 του μήνα θα δούμε χιόνια και στα χαμηλά υψόμετρα του νομού.

Καλή Πρωτοχρονιά!

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Λουκας Τασιος  

Σχετικά