ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή της ΝΔ, Χειμάρα: Αφανής εταίρος σε εταιρία που πήρε 902.000 ευρώ από το Δημόσιο

Συνεχίζει το σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα πεπραγμένα του βουλευτή της ΝΔ Θεμιστοκλή Χειμάρα, και σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «νέα υπόθεση Πάτση».

«Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται».

«Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 65.847 ευρώ, το οποίο με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες 2020 φέρεται να είναι το τίμημα της πώλησης του μεριδίου του στη εταιρεία Smarts IKE;»

«Αν έλαβε το ποσό σε μετρητά, τίθεται θέμα σοβαρής φορολογικής παράβασης, καθώς ο νόμος απαγορεύει τη χρήση μετρητών άνω των 300 ευρώ. Αν δεν καταβλήθηκε καθόλου τίμημα, τίθεται ζήτημα εικονικότητας της μεταβίβασης του μεριδίου του, που σημαίνει ότι ο ίδιος εξακολουθεί να μετέχει ως αφανής εταίρος σε μια εταιρεία η οποία μέσα σε τρία χρόνια έχει συνάψει συμβάσεις ύψους 902 χιλιάδων ευρώ με δημόσιους φορείς», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Περιμένουμε αυτή τη φορά σαφείς απαντήσεις και όχι γελοίες δικαιολογίες ότι δήθεν δεν γνώριζαν τις διαδικασίες οι συνεργάτες του κ. Χειμάρα. Όπως περιμένουμε και μια σαφή τοποθέτηση από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος όσο δεν τον διαγράφει τον Χειμάρα τόσο επιβεβαιώνει ότι ανέχεται τις παρανομίες βουλευτών του και επικροτεί το γαλάζιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα».
Πολάκης: Ήξερε ότι παρανομεί αλλά συνέχισε το πλιάτσικο – Πήρε 902.000 ευρώ από το Δημόσιο

Την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι, εταιρεία στην οποία ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ είναι αφανής μέτοχος (ιδρυτής, διαχειριστής και μέτοχος) πήρε 902.000€ από το Δημόσιο, μετά το 2019.

Σχετικά