Πώς θα καταλάβετε ότι ένας άντρας είναι «μαμάκιας»

Τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια.

Μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες στις ερωτικές σχέσεις είναι η προσκόλληση του άντρα στη μητέρα του, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τη διαβόητη Ελληνίδα μητέρα. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η σχέση του μαζί της είναι τόσο στενή, που στην πραγματικότητα δεν χωράει δεύτερη γυναίκα στη ζωή του. Πώς θα ξεχωρίσετε όμως έναν «μαμάκια»;

1. Η μητέρα του είναι η προτεραιότητά του. Ακόμα και αν δεν την έχετε γνωρίσει προσωπικά, μπορεί ο σύντροφός σας να σας λέει ότι κάθε Κυριακή του είναι κλεισμένη για εκείνη, ή να ακυρώνει τελευταία στιγμή τα ραντεβού σας γιατί του τηλεφώνησε η μητέρα του και τον παρακάλεσε να περάσει από το σπίτι της για «να ρυθμίσει την τηλεόραση».

2. Ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να κάνει μακροχρόνιες σχέσεις. Φαινομενικά είναι ο ιδανικός άντρας, αλλά καμία ερωτική σχέση του μέχρι τώρα δεν έχει κρατήσει περισσότερο από λίγους μήνες. Μια εξήγηση μπορεί να είναι η μη υγιής προσκόλληση στη μητέρα του, που τον εμποδίζει να προχωρήσει στην προσωπική ζωή του.

3. Γίνεται άλλος άνθρωπος όταν είναι μαζί της. Μπορεί να δείχνει ασυνήθιστα αναστατωμένος ή χαρούμενος κοντά της ή να εκδηλώνει τρυφερότητα που δεν έχει εκφράσει ποτέ απέναντί μας. Ακόμα και αν στην αρχή μάς φαίνεται χαριτωμένη η στενή σχέση του με τη μητέρα του, στην πραγματικότητα μπορεί να έχουμε απέναντί μας μια αντίζηλο που δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με τίποτα.

4. Είναι «απών» από τη σχέση μας ή υπερβολικά απαιτητικός. Μπορεί να μας φαίνεται αποστασιοποιημένος, καθώς αδυνατεί να μας προσφέρει συναισθηματικά όσα χρειαζόμαστε, λόγω των ανεπίλυτων προβλημάτων με τη μητέρα του. Ή, αντιθέτως, να προσκολλάται πάνω μας, θέλοντας να αντικαταστήσει την παθολογική σχέση που έχει μαζί της με τη δική μας.

marieclaire.gr

Σχετικά