Κηδεία Γλύξμπουργκ: Στην κηδεία του ο Αντώνης Σαμαράς – Ποιοι «γαλάζιοι» θα πάνε στη Μητρόπολη

Αύριο, Δευτέρα, θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και αυξάνονται σταδιακά οι «γαλάζιοι» που θα δώσουν το παρών. Μάλιστα, στις 10:15 το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Γεωργία, πρόκειται να μεταβεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα είναι η σορός του εκλιπόντος.

Δεν είναι, ακόμα, σαφές αν θα είναι και στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε μια δήλωση που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως λόγω των αποστάσεων που πήρε. Όπως είπε «οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στον θεσμό της Βασιλείας -ήδη από το 1974», προσέθεσε όμως παράλληλα πως «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις».

Από το Μαξίμου δεν υπάρχει κάποιο «απαγορευτικό» στους βουλευτές για το θέμα της κηδείας και άγνωστο ακόμα παραμένει πόσοι γαλάζιοι θα δώσουν το παρών στη Μητρόπολη αύριο. Μάλιστα μένει να φανεί αν η αυριανή παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ακόμα το σκέφτονται να φτάσουν τελικά μέχρι την Μητρόπολη.

Μέχρι τώρα, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης έχει πει πως θα βρεθεί στη Μητρόπολη. Επίσης, στην κηδεία αναμένεται να είναι η ευρωβουλευτής του κόμματος Άννα Μισελ Ασημακοπούλου που την είχε βαφτίσει ο τέως βασιλιάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην κηδεία θα πάνε οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και Β Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Επίσης, στην κηδεία θα είναι ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, που σε ανάρτηση του αναφέρεται στους λόγους αυτής της απόφασης

Σε επίπεδο υπουργών δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το τοπίο, για παράδειγμα πιθανότατα θα πάει στη Μητρόπολη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι στο Κουβέιτ, ωστόσο έχει πει πως αν ήταν στην Αθήνα θα πήγαινε στην κηδεία (θα παραστεί η σύζυγος του).

Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα δώσει το παρών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά