Τριών Ιεραρχών: Κανονικά το μάθημα στα σχολεία – Τι ισχύει με φροντιστήρια και ξένες γλώσσες

Κανονικά θα γίνουν τα μαθηματα στα σχολεία αύριο Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, δηλαδή ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Αυτό εξάλλου προβλέπεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορονοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών θα είναι κλειστά καθώς γι’ αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του 2016 σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.

Σχετικά