Κωνσταντίνος Σκούμας: Η πρώτη αντίδραση του απερχόμενου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. μετά την απομάκρυνσή του

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, με βάση την οποία απομακρύνεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον ίδιο, ο οποίος δηλώνει πως κι εκείνος ενημερώθηκε επισήμως για την αποστρατεία του από την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ. «Φεύγω, έχοντας διατηρήσει την αξιοπρέπειά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η θητεία του εκάστοτε αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι διετής ενώ μπορεί να υπάρξει και τρίτος χρόνος ανανέωσης. Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου υπήρξε έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κωνσταντίνο Σκούμα στον ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η αποστρατεία του έρχεται μόνο δύο μήνες μετά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, νωρίτερα πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως η απομάκρυνσή του ήταν καθαρά απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Όπως λένε, έγινε για λόγους που αφορούν στην λειτουργία της αστυνομίας, και δεν είχε καμία σχέση με θέματα της επικαιρότητας και τον τρόπο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες.

Σημειώνεται πάντως πως η αντικατάστασή του γίνεται λίγα 24ωρα μετά τα όσα έγιναν στις συγκεντρώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη. Υπενθυμίζεται πως από τη ΓΑΔΑ διεξάγεται έρευνα αναφορικά με το περιστατικό με τον γερανό στην οδό Ακαδημίας, στην πορεία της Πέμπτης, ενώ υπήρξε παρέμβαση και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου.
Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ.

Σχετικά