Εκλογές 2023: Ο Οικονόμου αποκάλυψε πότε θα ανακοινώσει την ημερομηνία ο Μητσοτάκης – Τι είπε για την υποψηφιότητα Καραμναλή

Ο πρωθυπουργός «θα αποσαφηνίσει πολύ σύντομα τις προθέσεις του» για τις εκλογές, είπε ο κ. Οικονόμου

Το πότε θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία των εκλογών, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην συνέντευξή του στο MEGA.

Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις θα γίνουν με δεδομένη την οργή των πολιτών για τα Τέμπη, που αποτυπώνεται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας να πέφτουν, χωρίς ωστόσο να κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού όσοι απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσκόπων καταλογίζουν ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μαζί με τη σημερινή.

Οπως ανέφερε – μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός «θα αποσαφηνίσει πολύ σύντομα τις προθέσεις του» για τις εκλογές, ενώ πιεζόμενος σχετικά με τον χρόνο που θα διεξαχθούν, σημείωσε ότι «κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Κοντά στο Πάσχα οι ανακοινώσεις για τις εκλογές

«Ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Είχαμε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και δεν νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πολύ σύντομα θα έχουμε και πιο συγκεκριμένες ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Το σημαντικό δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να αναδειχθούν τα διλήμματα, τα διακυβεύματα, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και όλα αυτά που και πριν, αλλά και τώρα -μετά την τραγωδία των Τεμπών- αναδεικνύονται ακόμα πιο επιτακτικά. Κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο MEGA.

«Το ζήτημα της υποψηφιότητας Καραμανλή θα απαντηθεί με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων»

Σε συνέντευξή του, το πρωί στον ANT1, εξάλλου, ο κ. Οικονόμου, ανέφερε πως ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών πλησιάζει. «Ο πρωθυπουργός όταν πάρει τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει. Έχει πει ότι θα γίνουν την άνοιξη στο τέλος της 4ετίας», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ο κ Οικονόμου ανέφερε πως «προφανώς και εγκαίρως με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων το ζήτημα αυτό θα απαντηθεί. Ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη του και παραιτήθηκε από υπουργός. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλης φύσης θέμα το οποίο στην ώρα του θα απαντηθεί», σημείωσε.

Σχετικά