Λαμία: Έφεση επί της ποινής στην υπόθεση του 9χρονου Δημήτρη άσκησε ο Αντιεισαγγελέας Εφετών

Έφεση, προς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας κατά της Απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αφορά τον συνταξιούχο χειρουργό που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, άσκησε ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης.

Η έφεση όπως διευκρινίζει ο Εισαγγελέας αφορά μόνο το σκέλος της επιβληθείσας ποινής υποστηρίζοντας κακή εκτίμηση των γεγονότων που την προσδιόρισαν πολύ κοντά στο ελάχιστο όριο της προβλεπόμενης. Καταδικάστηκε σε 8 μήνες, ενώ η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται σε τέτοιες κατηγορίες, ανάλογα με τη βαρύτητα είναι από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Για αυτό και ζητεί να γίνει δεκτή η Έφεση του και το Τριμελές Εφετείο να αποφασίσει για ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Στο άκουσμα της παραπάνω ενέργειας από τον Εισαγγελέα Εφετών, ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Δημήτρη, Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στο LamiaReport δήλωσε τα εξής: «Η έφεση που ασκήθηκε από τον κύριο Εισαγγελέα ως προς το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα γιατρό με την οποία ζητάει να επιβληθεί αντί της ποινής των οκτώ μηνών η ποινή των τριών ετών επιβεβαιώνει δυστυχώς για άλλη μια φορά το πόσο άδικα πέθανε το εννιάχρονο αυτό παιδί αλλά και την εξόφθαλμη βαρύτατη αμέλεια του καταδικασθέντος γιατρού. Ο αγώνας συνεχίζεται…».

Ο 9χρονος Δημήτρης έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα, συνέπεια ρήξης εντέρου, έχοντας νοσηλευτεί για 4 ημέρες στο Νοσοκομείο Λαμίας (από 22 μέχρι 26 Ιουλίου 2017) πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μέσα σε λίγες ώρες άφησε την τελευταία  του πνοή.

Σχετικά