Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές νομού Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη και Λουκά Γκικόπουλο, την υποψήφια δήμαρχο Λεβαδέων Λαμπρινή Γερονικολού, τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λιβαδειάς – δημοτικό σύμβουλο Νώντα Κοτσικώνα, μέλη και φίλους του Κόμματος, περιόδευσε την Κυριακή 09/04/2023 στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους κατοίκους του χωριού, ήταν το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που καταβάλλονται με μεγάλες καθυστερήσεις και δεν καλύπτουν το σύνολο της ζημιάς που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή.

Ακόμη, αναφέρθηκαν στο υψηλό κόστος ζωής λόγω της ακρίβειας στα βασικά είδη διατροφής αλλά και της εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια. Στην ανεργία, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι που επιλέγουν να παραμείνουν στο χωριό, καθώς η κύρια δυνατότητα εργασίας που τους δίνεται είναι η περιστασιακή απασχόληση στις βιομηχανίες της περιοχής ως εργολαβικοί εργαζόμενοι, με ακατάστατα κι εξαντλητικά ωράρια και με χαμηλές αποδοχές.

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ενημέρωσαν για τις θέσεις του ΚΚΕ και τις προτάσεις νόμων που έχει καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο, την  εξασφάλιση φθηνών λιπασμάτων και πρώτων υλών κι εγγυημένες τιμές των προϊόντων  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους αγρότες, τις οποίες σχεδόν ασυζητητί απέρριψαν  τα υπόλοιπα κόμματα. Επίσης, για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει άμεσα και στο 100% την παραγωγή από όλες τις φυσικές καταστροφές.

Τόνισαν ακόμη, ότι απάντηση συνολικά απέναντι στην ακρίβεια και την αντεργατική πολιτική που πλήττει το λαό και τη νεολαία μπορούν να δώσουν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ και οι διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, για όλα όσα δικαιούμαστε, για ό,τι είναι σύγχρονο κι αναγκαίο τον 21ο αιώνα.

Με δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που θα προσπαθήσει να πάρει η όποια κυβέρνηση συγκροτηθεί μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα τι χρώμα θα έχει αυτή κι από ποια «συγκόλληση» θα προκύψει.

11/04/2023

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σχετικά