Στη Λιβαδειά το πρώτο Εργαστήριο Ανοιχτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Το πρώτο Εργαστήριο Ανοιχτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ξεκινά από τη Λιβαδειά και τα εγκαίνια του έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής, στο Διοικητήριο της Π.Ε Βοιωτίας.

Δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Είναι μία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα αλλά και των επιχειρήσεων, να έρθουν σε επαφή με ανοιχτές τεχνολογίες και πρακτικές όπως ελεύθερο λογισμικό, ανοιχτό περιεχόμενο αλλά και ανοιχτά πρότυπα και ανοιχτή διακυβέρνηση.
“Η όλη προσπάθεια φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά στην γνώση και το διάλογο για τις νέες τεχνολογίες είναι προς όφελος των πολιτών” δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, που παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων.

Από τη μεριά της η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι πρόκειται για “ένα εργαστήριο ανοιχτών τεχνολογιών, ένα εργαστήριο ρομποτικής το μοναδικό στην  Περιφέρειά μας, το μοναδικό στην Ελλάδα παραδώσαμε σήμερα στη Λιβαδειά, στη Βοιωτία. Με μεράκι, όραμα και σχεδιασμό, ένας χώρος του Διοικητηρίου μετατράπηκε σε ένα διαφορετικό σχολείο για τα παιδιά μας και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ανοίγουμε συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και του εξωτερικού!!

Μια πρωτοβουλία της ΕΕΛΑΚ και της ΔΔΕ Βοιωτίας την οποία αγκαλιάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και σας την παραδίδουμε.”

Σχετικά