Eπιστολή διαμαρτυρίας του Λάμπρου Σκάρλα για το επικείμενο κλείσιμο της ATTICA BANK στη Λιβαδειά

Απέστειλα την παρακάτω επιστολή στο Δ.Σ. της τράπεζας ως ελάχιστη πράξη περιφρούρησης των δικαιωμάτων μας στην τραπεζική εξυπηρέτηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας:

“Αγαπητά μέλη του ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ATTICA BANK

Απευθύνομαι σε εσάς για να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με την φημολογούμενη απόφαση για το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος ΑΤΤΙCA BANK Λιβαδειάς, Μπουφίδου 9, Τ.Κ. 32131. Ως πελάτης στην τράπεζά σας για πολλά χρόνια, είμαι βαθιά απογοητευμένος από αυτήν την απόφαση και πιστεύω ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινότητα και στους πελάτες σας.

Κατανοώ ότι ο τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει προκλήσεις και αλλαγές σε αυτήν την ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα φυσικά καταστήματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή προσιτών και αξιόπιστων τραπεζικών υπηρεσιών σε πολλούς πελάτες. Υπάρχουν ομάδες πελατών που προτιμούν την απευθείας επαφή και την υποστήριξη που παρέχεται από το προσωπικό του καταστήματος, ειδικά όταν πρόκειται για περίπλοκες ή ευαίσθητες χρηματοοικονομικές υποθέσεις. Το κλείσιμο του καταστήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια αυτής της επιλογής για πολλούς πελάτες.

Επιπλέον, το φυσικό κατάστημα λειτουργεί ως σημείο επαφής για την τράπεζα με την τοπική κοινότητα. Αποτελεί έναν χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να λάβουν πληροφορίες, να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Η παρουσία του καταστήματος ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης και τη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των πελατών της. Το κλείσιμο του καταστήματος θα απομακρύνει αυτήν την προσιτότητα και θα μειώσει την επικοινωνία ανάμεσα στην τράπεζα και την κοινότητα.

Επιπλέον, η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία. Το κατάστημα προσφέρει θέσεις εργασίας σε τοπικούς κατοίκους και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Το κλείσιμο του θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απασχόληση και στην οικονομική ευημερία της περιοχής. Οι ανθρώπινοι πόροι και η οικονομική δραστηριότητα που σχετίζονται με το κατάστημα θα μειωθούν σημαντικά, με αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Σας καλώ, λοιπόν, να επανεξετάσετε αυτήν την απόφαση και να λάβετε υπόψη τις ανησυχίες και τις ανάγκες των πελατών σας και της τοπικής κοινότητας. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να διατηρήσουν τον ρόλο του καταστήματος και να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες, όπως η αναδιοργάνωση του καταστήματος, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών ή η συνεργασία με άλλες τράπεζες για την κοινή χρήση των φυσικών καταστημάτων.

Είμαι πεπεισμένος ότι με μια ισορροπημένη προσέγγιση και την προσοχή σας στις ανησυχίες των πελατών σας, θα μπορέσετε να βρείτε μια λύση που θα εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες της τράπεζας όσο και της κοινότητας μας. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας αυτήν την επιστολή και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της πρωτεύουσας της Βοιωτίας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την προσοχή σας. Ελπίζω ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ανησυχίες μας και θα δράσετε σύμφωνα με αυτές. Ανυπομονώ να δω μια θετική ανταπόκριση εκ μέρους σας.

Με εκτίμηση,

Δρ. Σκάρλας Λάμπρος,

Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, Mέλος ΤΕΕ ΤΑΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 5-7-2023

Σχετικά