Νύχτα θρίλερ για Μάνδρα, Λουτράκι και Νέα Πέραμο: Μάχη για να σωθούν οικισμοί από τις πυρκαγιές

Σε επιφυλακή το Λιμενικό για εκκένωση διά θαλάσσης –  7 περιοχές έχουν εκκενωθεί από τις 14:00 – Πυροσβεστική: Ξημερώνει δύσκολη ημέρα, με ανέμους 7 μποφόρ, ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών

Ολονύχτια και μάλιστα δύσκολη αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς ενώ πλέον δεν συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, το βάρος των προσπαθειών πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα.

Λίγο μετά τις 21:30 ο αέρας στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, της Μάνδρας και των Αγίων Θεοδώρων, είχε ένταση περί των 3 μποφόρ, ωστόσο στο στρατόπεδο των αρχών δεν επικρατεί αισιοδοξία καθώς η φωτιά προχωρά ανεξέλεγκτη και μάλιστα κινείται παράλληλα με την Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία πριν από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Πάντως από νωρίς το απόγευμα η Εθνική Οδός, τόσο η νέα όσο και η παλιά, από τα διόδια της Ελευσίνας έως και τα διόδια της Κορίνθου έκλεισε προκειμένου να αποφευχθεί διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής από τις μετακινήσεις. Πριν τις 21:00 ωστόσο άνοιξε η παλαιά εθνική οδός ενώ λίγο πριν τις 22:00 και τα δύο ρεύματα της νέας εθνικής οδού.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Νέας Περάμου, κ. Γιάννη Σεβαστή ο οποίος είπε πως η φωτιά είναι στην κορυφογραφή και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Σκοτείνιασε η Εθνική Οδός. Σοκαριστικές εικόνες αποτυπώνει ένα βίντεο από αυτοκίνητο που κατεθύνθηκε προς Αθήνα στο ύψος της Νέας Περάμου.

https://youtube.com/watch?v=J0grjIgO7O0

Το μέτωπο στο Λουτράκι έχει κρατηθεί σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις κρίσιμες σημασίας εγκαταστάσεις.

5933846
5933845
5933844
5933841

Σχετικά