Απάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων στο Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα”

Απάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων στο Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα” σχετικά με τη διάνοιξη της οδού Χρήστου Παλαιολόγου (πρώην Αισχύλου)

«Όλα περνάνε, μόνο η αλήθεια μένει», Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Κυρίες και Κύριοι του Συνδυασμού «Αλλάζουμε Σελίδα» και των σχετικών ομάδων εργασίας παρατηρώ ότι εύκολα, προφανώς λόγω έλλειψης ενημέρωσης, παρασυρθήκατε και υπογράψατε ένα κείμενο, το οποίο, δυστυχώς, δεν επαληθεύεται.

Με έκπληξη είδα, πως μας κατηγορείτε για ολιγωρία και ευθύνη για τη μη διάνοιξη της οδού Παλαιολόγου (πρώην Αισχύλου), η οποία ωστόσο δεν έχει τελεσφορήσει αρκετές δεκαετίες τώρα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν συνεχής η προσπάθειά μου σε επίπεδο τεχνικό, σε επίπεδο διαβουλεύσεων με τους ιδιοκτήτες, σε πολλές από τις συναντήσεις υπήρχαν μάλιστα και άνθρωποι που σήμερα συμμετέχουν στο συνδυασμό σας, με στόχο την εξεύρεση πόρων για την διάνοιξη αυτών των κομματιών.

Θα μπορούσε να σας έχει ενημερώσει ο επικεφαλής σας, ότι και αίτηση για χρηματοδότηση υποβάλαμε τον Δεκέμβριο 2021 προς το Πράσινο Ταμείο μετά την 106/2021 Απόφαση του Δ.Σ. αλλά και απαντήσεις παρείχαμε στις πολύ συχνές ερωτήσεις της συνεργαζόμενής σας πρώην δημάρχου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου και του επικεφαλής σας σχετικά με τον λόγο για τον οποίον δεν συνεχίσαμε την διαδικασία δανειοδότησης. Αυτό, ωστόσο, προβλεπόταν σύμφωνα με την Απόφαση του Μαρτίου 2019 του προηγούμενου Δ.Σ. εφόσον επιδιώκονταν η απευθείας αγορά και είχαν γίνει ενέργειες για τη συγκέντρωση υπεύθυνων δηλώσεων των ιδιοκτητών για το τίμημα της αγοράς της γης. Συνεπώς, αυτό περί επικοινωνιακών τεχνασμάτων και προεκλογικών πυροτεχνημάτων αναζητήστε το στα συνεργαζόμενα μαζί σας θεσμικά πρόσωπα.

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η αγωνία σας για την νομιμότητα της διαδικασίας της απευθείας αγοράς, όπως επίσης και για την ταχύτητα ολοκλήρωσης αυτής. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι την διαδικασία της απευθείας αγοράς την έχουν ακολουθήσει κατά κόρον όλοι οι Δήμοι όπως και ο δικός μας Δήμος στο παρελθόν αφενός και αφετέρου, ενώ η επανεπιβολή απαλλοτρίωσης απαιτεί γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπλοκή άλλων υπηρεσιών πέραν του Δήμου (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), η απευθείας αγορά προϋποθέτει μια απλή συμβολαιογραφική πράξη με όλες τις δικλείδες ασφαλείας που προβλέπονται.

ΑΠΟΦΑΣΗ μας είναι να αρχίσουμε επιτέλους με επιμέλεια την διαδικασία διάνοιξης και διαπλάτυνσης της οδού με κάθε ΝΟΜΙΜΟ τρόπο και αυτός είναι, είτε η απευθείας αγορά, είτε η διαδικασία επανεπιβολής απαλλοτρίωσης, όπου δεν είναι εφικτή η αγορά.

Στο δια ταύτα, με την ευκαιρία της μη καταβολής των χρεολυσίων των δανείων του Δήμου, τα οποία έρχονται από το παρελθόν, τοποθετήσαμε αυτά τα χρήματα για τη διάνοιξη της οδού Παλαιολόγου (πρώην Αισχύλου) και γι’ αυτό εισηγηθήκαμε και την αναγκαιότητα της απόκτησης των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών. Επιλογή μας είναι να κινήσουμε τις διαδικασίες διάνοιξης της οδού Παλαιολόγου από την αρχή της, που αποτελεί την ανατολική είσοδο της πόλης, και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων και όχι η κατασπατάληση αυτών για επικοινωνιακούς σκοπούς λόγω προεκλογικής περιόδου. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από Δημοτική Αρχή.

Καταλαβαίνω το άγχος σας όπως καταλαβαίνω και τη διάθεσή σας, την οποία συνειδητοποίησα στα τρία προηγούμενα Δ.Σ.

Υπάρχουν, όμως, τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενασχόλησή μας σε ολόκληρη τη θητεία μας με αυτό το θέμα, όπως υφίσταται και η δημόσια δήλωση σε Δ.Σ. της αντιπολίτευσης, ότι η διάνοιξη της οδού δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε τα επόμενα 40 χρόνια. Θα σας συμβούλευα να κάνετε τα πρώτα βήματά σας στην αντιπολίτευση, έστω και ως υποψήφιοι, και να βλέπετε καθαρότερα την αλήθεια.

Όπως έλεγε και ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Πρεβέρ: «Όταν η αλήθεια δεν είναι ελεύθερη, η ελευθερία δεν είναι αληθινή».

Δείτε το δελτίο τύπου του Συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα”

Kαραμάνης:Η αλήθεια για τη διάνοιξη της οδού Χρήστου Παλαιολόγου (πρώην Αισχύλου)-ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά