Νέα Φιλαδέλφεια: Βαριές κατηγορίες για 4 κακουργήματα στους 104 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη

Στη δίωξη περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, αδίκημα που προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές 

Βαρύτατες ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων, μεταξύ των οποίων είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ασκήθηκαν σε βάρος των 104 χούλιγκανς, οι οποίοι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν το πρωί από την ΓΑΔΑ στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη για τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος των 104 κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 103, καθώς ο ένας κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

* εγκληματική οργάνωση (κακούργημα),

* ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα),

* έκρηξη (κακούργημα)

* κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα),

* διατάραξη κοινής ειρήνης,

* επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή,

* φθορά ξένης ιδιοκτησίας,

* βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου),

* παράνομη οπλοφορία,

οπλοχρησία και

  • κατοχή φωτοβολίδων.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς αναμένονται οι ιστολογικες έρευνες και τα αποτελέσματα του DNA.

Παράλληλά, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία.

Πάντως, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα κινητά τηλεφωνα όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών σύμφωνα και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνης.

Σχετικά