Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την πρώτη οικογένεια που απειλείται με πλειστηριασμό στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Θηβαίων έναντι στο κάλεσμα των Ορέστη Χριστόφη και Όλγας Τσιμπίδα, του νεαρού ζευγαριού που κινδυνεύει να χάσει τη στέγη του από τα funds. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από το σπίτι της οικογένειας για να δείξει την αλληλέγγυα πρόθεσή του στους συμπολίτες του που πλήττονται από την ασφυκτική πίεση που τους ασκείται τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο. Ωστόσο το νεαρό ζευγάρι επέδειξε παροιμοιώδες θάρρος, αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα να πάει τον «αγώνα μέχρι τέλους», όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο Ορέστης Χριστόφης. Να σημειώσουμε πως μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν η κα Γιώτα Πούλου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και ο κος Απόστολος Γκλέτσος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και φυσικά ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Γιώργος Αναστασίου.

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση πέραν της στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας που οι Θηβαίοι απέδειξαν ότι έχουν, ήταν μια σθεναρή πρώτη αντίδραση στο μπαράζ πλειστηριασμών που όλοι φοβόμαστε ότι θα απειλήσουν την κοινωνία.

Τα τοπικά μέσα σύσσωμα κάλυψαν την κινητοποίηση ωστόσο στην εποχή της πληροφορίας που ζούμε, το εν λόγω θέμα έχει γίνει γνωστό σε όλη τη χώρα και τα μηνύματα αλληλεγγύης έφθασαν από παντού.

Η υπόσχεση που δόθηκε χθες από την κοινωνία ήταν αυτή της ομοψυχίας και της ένωσης έναντι σε κάθε τι που απειλεί τα στοιχειώδη ζητήματα μιας αξιοπρεπούς ζωής και το αίτημα δεν είναι άλλο από την υποχώρηση του αγοραστή αλλά και τον λογικό διακανονισμό αποπληρωμής του χρέους του ζευγαριού.

Ευχόμαστε το καλύτερο για την οικογένεια του Ορέστη και τη Όλγας και σύντομα να λήξει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα η περιπέτειά τους.

Δείτε ακόμα

Θήβα:Πρωτοφανής κινητοποίηση αλληλεγγύης σε οικογένεια εργατών που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Σχετικά