Ιερά Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαγίων-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ιερα Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Παναγία Η Τζαχανάνη Βαγίων!!

Την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου  θα εορταστεί  με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-το <<Πάσχα>>

του καλοκαιριού όπως το ονομάζει ο λαός μας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Παναγίας η Τζαχάνανης Βαγίων. Στο ώς άνω Ιερό Παρεκκλήσιο την δεκαετία του 1950 συνέβη η θαυμαστή εύρεση της εικόνας της Παναγίας μας ύστερα από φανέρωση της ιδίας σε έναν κάτοικο της περιοχής της Αυλίδας που του  υποδείκνυε ότι σε ένα τόπο λίγο έξω από τα Βάγια θα βρουν την Αγία Εικόνα της, Στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο  με την συνδρομή ενοριτών και μη τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες ανακαινιστικές εργασίες με τελευταία την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία της Παναγίας .

Θα είναι μεγάλη η χαρά μας να σας δούμε το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου όπου την  Δευτέρα στις 7 το απόγευμα θα ψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία ενώ θα έχουμε την ευλογία να ζήσουμε και κάτι από το πνεύμα της Μεγάλης  Εβδομάδος αφού θα τελέσουμε την ακολουθία του επιταφίου της Παναγίας μας. Ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα τελεσθεί ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  όπου σας περιμένουμε όλους  σας.

Σχετικά