Αφήστε ήσυχο τον κόλπο Θίσβης – Δομβραίνας-ΌΧΙ στο πλωτό φωτοβολταικό πάρκο “μαμούθ”-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Την αντίθεσή τους στην δημιουργία φαραωνικού πλωτού φωτοβολταικού πάρκου στον κόλπο Θίσβης – Δομβραίνας,συνολικής έκτασης 7.000 στρεμμάτων διατρανώνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής .

Η Επιτροπή Πολιτών Αλυκής οργάνωσε συγκέντρωση ενημέρωσης κατοίκων και φορέων προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της αντίδρασής τους.

Αρνητική και η δημοτική αρχή

Δελτίο τύπου Δήμου Θηβαίων

Βροντερό όχι του Δήμου Θηβαίων στα πλωτά φωτοβολταϊκά

Πλήθος πολιτών παρευρέθει εχθές Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλυκή, ενάντια στην εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου 7 χιλιάδων στρεμμάτων μέσα στον κόλπο Θίσβης – Δομβραίνας.


Το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση τόσο από τους πολίτες που αγωνιούν για την ποιότητα της ζωής τους και την μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων που φάνηκε να εισακούει το πρόβλημα και να επιθυμεί τη άμεση αντιμετώπισή του.


Να σημειώσουμε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων αποδέχθηκε ομόφωνα το ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής και ως Δήμος υπέβαλλε αντιρρήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.


Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου ο οποίος όπως σημείωσε και σε ανάρτησή του «το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο πρόκειται να καταλάβει το 25% μιας θάλασσας που αποτελεί πηγή ζωής, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

Η εγκατάσταση ενός θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θάλασσα του Αγίου Νικολάου θα επιβαρύνει μια περιοχή που ήδη έχει επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά με συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Οι παραλίες του Κορινθιακού είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένα ξεχωριστό οικοσύστημα που ήδη απειλείται εξαιτίας της ρύπανσης και της υπεραλίευσης».
Ο Δήμαρχος Θηβαίων τόνισε ότι θέλουμε την ανάπτυξη αλλά υπό προϋποθέσεις και πως δεν μπορούμε να θυσιάζουμε τα πάντα για το κέρδος .

Διαβεβαίωσε τέλος ότι «0 αγώνας αυτός είναι κοινός και θα σταθούμε δίπλα στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης στηρίζοντας με κάθε τρόπο το δίκαιο αίτημά τους».
Στη συγκέντρωση παρευρεθήκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κος Αναστάσιος Καμούτσης και κος Νίκος Κοβάνης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κος Αντώνης Τουλουμάκος όπως επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Ηλίας Τραμπάκουλος, κος Δημήτρης Αλεξάνδρους, ο Αποστόλης Δαγδελένης και ο Πρόεδρος ΣΠΟΑΚ κος Σταμάτης Χαλβατζής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΛΩΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ντασιώτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Θηβαίων Αλέκος Στάικος.

Δείτε βίντεο,φωτογραφίες από την συγκέντρωση

Φωτογραφίες εδώ

Σχετικά

Μία άποψη για το “Αφήστε ήσυχο τον κόλπο Θίσβης – Δομβραίνας-ΌΧΙ στο πλωτό φωτοβολταικό πάρκο “μαμούθ”-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ”

  1. Χρήστος Δημόπουλος

    Όχι στα πλωτά φωτοβολταϊκά, όχι στα χερσαία, όχι στις ανεμογεννήτριες, όχι στους αγωγούς φυσικού αερίου, όχι στις έρευνες για πετρέλαιο, όχι στον λιγνίτη, όχι σε όλα.
    Αλλά να έχουμε ρεύμα (από τον ουρανό άραγε?) και μάλιστα φθηνό. Αυτά δεν είναι που περιφέρει ο θίασος των πολιτικάντηδων σε αγαστή συνεργασία με τους καταπατητές που φοβούνται ότι οι ενεργειακές επενδύσεις μπορεί να πιέσουν για νομιμότητα και να δυσκολέψουν τις αυθαιρεσίες τους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα