Σε εξέλιξη οι φωτιές στη Βοιωτία – Πύρινα μέτωπα σε Θήβα,Πρόδρομο και Ταρσό, σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Έχουν εκκενωθεί δέκα οικισμοί γύρω από το ορεινό χωριό Κυριάκι – Μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών που σαρώνουν τη Βοιωτία.

Η εικόνα παραμένει δύσκολη και το πρωϊνό της Τετάρτης καθώς οι πυρκαγιές σε Πρόδρομο, Ταρσό, Υλίκη και Θήβα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 23.000 στρέμματα.

Στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο, το μέτωπο ξεπερνά τα 10 χλμ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα επιχειρούν στον Πρόδρομο 40 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 15 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Στον Ταρσό επιχειρούν 40 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και  16 οχήματα.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε, λίγο πριν τις 17:00 της Τρίτης, όταν ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Θήβα απειλώντας το Άλσος του Μοσχοποδιού.

Στην περιοχή βρέθηκαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συμμετείχαν μέχρι τη δύση του ηλίου 3 αεροσκάφη. Η φωτιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις έχοντας μπροστά της μία δασική περιοχή, αλλά και στη συνέχεια μία πευκόφυτη, του δάσους του Μοσχοποδίου, απειλώντας να φθάσει έως το νοσοκομείο και το στρατόπεδο της πόλης.

Συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις τόσο από τον δήμαρχο Γ. Αναστασίου και τους βουλευτές της περιοχής για εναέρια μέσα, ενώ στη συνέχεια 4 αεροσκάφη που έκαναν συνεχώς βολές ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα επιχειρούν στον Πρόδρομο 40 πυροσβέστες μέ ένα πεζοπόρο τμήμα, 15 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Στον Ταρσό επιχειρούν 40 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα.

Από χθες έχουν εκκενωθεί δέκα οικισμοί γύρω από το ορεινό χωριό Κυριάκι. Ο δήμαρχος

Μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα.

Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να ελέγξουν την έκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα «η κατάσταση τη νύχτα ήταν εφιαλτική. Δώσαμε μάχη σε όλα τα μέτωπα. Ευχόμαστε οι καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν, έτσι ώστε η καταστροφή να σταματήσει εδώ».

Σχετικά