Ο Ελλοπιακός έγραψε ιστορία-Το πρώτο παιχνίδι στην Γ’ Εθνική συνοδεύτηκε με μεγάλη νίκη

Με τα γκολ των: Σαντζάκου (35′), Ριζάι (40′) και Μεγάλου (54′, πέν.) πέτυχε ιστορική νίκη επικρατώντας 3-0, εντός έδρας, του Ατρόμητου Πειραιά!

Η Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, θα γραφεί με “χρυσά γράμματα” στο βιβλίο της ιστορίας του Α.Ο. “Ελλοπιακός”!

Η ημέρα αυτή είναι ιστορική, πλέον, για το σωματείο της Βοιωτίας καθώς η ομάδα έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στην Γ’ Εθνική κατηγορία!

Οι πρωταθλητές Βοιωτίας της σεζόν 2022-2023 υποδέχθηκαν στην έδρα τους, στο δημοτικό γήπεδο της Ελλοπίας, την ομάδα του Ατρόμητου Πειραιά, για την 2η αγωνιστική, του Δ’ ομίλου του πρωταθλήματος της σεζόν 2023-2024!

(Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2023-2024 έκανε πρεμιέρα με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής καθώς η 1η αγωνιστική είχε αναβληθεί λόγω των πλημμυρών!)

Η ομάδα της Ελλοπίας, στο παρθενικό της ματς στην κατηγορία που έτυχε να είναι και στην έδρα της, παρουσία αρκετών φίλων της, αλλά και ορισμένων της φιλοξενούμενης ομάδας, επικράτησε με 3-0 και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή και ιστορική νίκη!

Τα γκολ

Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν ο Λαουρέν Σαντζάκου, στο 35′, με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Βασίλης Ριζάι, στο 40′, με εκτέλεση φάουλ (η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, στον τερματοφύλακα και μετά στα δίχτυα) και του Λεωνίδα Μεγάλου, στο 54′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα!

“Πάγωσαν” όλοι στο 3′!

Το ματς, δυστυχώς, ξεκίνησε με μια φάση που “πάγωσε” όλους όσοι ήταν στο γήπεδο καθώς στο 3ο λεπτό ο Αχείμαστος και ο Γκόγκα διεκδίκησαν στον αέρα την μπάλα, ο Γκόγκα βρήκε με το κεφάλι τον Αχείμαστο στην μύτη και ο παίχτης του Ελλοπιακού έπεσε πολύ άτσαλα στο έδαφος.

Αμέσως ο διαιτητής της συνάντησης σφύριξε για να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο γιατρός του αγώνα κι “έπεσε” πρώτος πάνω στον παίχτη καθώς φαινόταν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Άμεσα στον αγωνιστικό χώρο μπήκε και ο γιατρός του αγώνα και οι άνθρωποι της ομάδας της Ελλοπίας για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον παίχτη που είχε ανάγκη και για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός, είχε σταματήσει ο χρόνος!

Μετά από λίγο, ευτυχώς, ο παίχτης συνήλθε και άρχισε να αναπνέει, αλλά είχε μεγάλη αιμορραγία καθώς είχε σπάσει η μύτη του.

Ετσι πέρασε υποβασταζόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου και κάθισε στον πάγκο προκειμένου να συνέλθει και να σταματήσει, φυσικά, η αιμορραγία.

Μετά από λίγο μάλιστα θέλησε να μπει και πάλι στο ματς, κάτι φυσικά που δεν του το επέτρεψαν και λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

Στην θέση του στον αγωνιστικό πέρασε ο Ρεσβάνης!

Οι κυριότερες φάσεις:

Η φάση αυτή, όπως είναι λογικό, επηρέασε τους παίχτες και χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να βρουν τον ρυθμό τους.

33′ η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς, ο Ζορμπάς έκανε την κάθετη πάσα στον Ντούνη, αυτός κινήθηκε κάθετα, πέρασε τον Τσέλλο, έμεινε όρθιος παρά την πίεση του Ρουπάκα, μπήκε στην περιοχή, στο τετ-α-τετ με τον Κυριατζή έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε και έσωσε την ομάδα του!

35′ οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ρεσβάνης από δεξιά έδωσε στον Ιγμπινόμπα, αυτός έκανε με την μία το σουτ, η μπάλα πήγε στον Λαουρέν Σαντζάκου ο οποίος ήταν στην καρδιά της άμυνας και αυτός με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπονοτάκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 1-0, να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους πετυχαίνοντας ένα γκολ που έχει και ιστορική αξία για την ομάδα της Ελλοπίας!

40’ ο Ριζάι έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφυγε στην κόντρα, στην κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μεγάλο που είχε ακολουθήσει την φάση, αυτός πάτησε περιοχή, έκανε την προσποίηση, έκανε και το σουτ, δεν ανησύχησε τον Μπονατάκη!

42′ ο Παπαθανασίου εκτέλεσε το πλάγιο από δεξιά προς τον άξονα, ο Μουκίδης αμέσως έδωσε στον Ντούνη μέσα στην περιοχή και δεξιά, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.

44’ ο Βιέννας πίεσε τον Ντούνη ψηλά και έκλεψε την μπάλα τροφοδοτώντας τον Μεγάλο, αυτός μπήκε στην περιοχή, έπιασε και το δυνατό σουτ, ο Μπονοτάκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε!

45’+ οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ αρκετά μέτρα από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Ριζάι, με γέμισμα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και λόγω του ανέμου, ξεγέλασε τον Μπονοτάκη, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στον Μπονοτάκη και κατέληξε στα δίχτυα του, για να γίνει με αυτό τον τρόπο το 2-0, να πάρουν οι γηπεδούχοι προβάδισμα δυο γκολ σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς.

52’ στην επίθεση οι γηπεδούχοι, ο Ριζάι από αριστερά έδωσε στον Ρεσβάνη κι αυτός αμέσως στον Μεγάλο, μέσα στην περιοχή, ο Ντούνης προσπάθησε να τον ανακόψει, ο Μεγάλος έπεσε, οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά στην φάση και αμέσως έδειξε στον παίχτη του Ελλοπιακού να σηκωθεί θεωρώντας ότι δεν υπήρξε παράβαση.

53′ ο Μεγάλος πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα από τον Δούμουρα, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει και τον Μπονοτάκη, αυτός τον ανέτρεψε, αυτή την φορά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, υποδεικνύοντας το καταφανέστατο πέναλτι που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα οι φιλοξενούμενοι!

Την ποινή εκτέλεσε ο… παθών, παρά την προσπάθεια του Μπονοτάκη που έπεσε στη σωστή γωνία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 3-0 και να κλειδώσει την παρθενική, νίκη του Ελλοπιακού στην κατηγορία!

65’ ο Χασάι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μεγάλος έκανε την κεφαλιά, ο Μπονοτάκης απέκρουσε ενστικτωδώς!

77’ ο Ντούνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, στην καρδιά της άμυνας ο Κοζάκης, δεν έκανε καλή κεφαλιά, η μπάλα άουτ.

82’ έγινε το λάθος στο χώρο του κέντρου και οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα “3 vs 2”, ο Ρεσβάνης έδωσε αριστερά στον Βιέννα, αυτός μέσα από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ, ο Μπονοτάκης απέκρουσε ενστικτωδώς!!!

85’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση από δεξιά, έγινε το γύρισμα, ο Χοτζάι σε θέση για γκολ, έκανε κακό πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ!

86’ ο Ρεσβάνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μεγάλος στην καρδιά της άμυνας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ.

88’ φάουλ για τους φιλοξενούμενους σε πολύ καλή θέση, στην εκτέλεση ο Μουκίδης, η μπάλα βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία, ο Κυριατζής, όμως, ήταν σε ετοιμότητα, αν και είχε κινηθεί προς τα δεξιά γύρισε το σώμα του και απέκρουσε και κράτησε το μηδέν!

89’ και πάλι στην επίθεση οι γηπεδούχοι, ο Μεγάλος από δεξιά έδωσε στον Βιέννα, στον άξονα, αυτός ελίχθηκε υπέροχα, μπήκε στην περιοχή, ντρίμπαλρε τους αμυντικούς και βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μπονοτάκη, αλλά το σουτ που έκανε πήγε πάνω στον Μπονοτάκη, στην τελευταία φάση του ματς, Ελλοπιακός – Ατρόμητος Πειραιά 3-0, ιστορική νίκη για τον Ελλοπιακό!

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. Ελλοπιακός (Σωτήρης Παπαναστασίου): Κυριατζής  –  Κυπραίος, Χασάι, Αχείμαστος (8’ λ.τρ. Ρεσβάνης), Τσέλλος, Βιέννας, Ρουπάκας (90′ Αλεξανδρής), Ιγμπινόμπα (77’ Χατζηαντωνίου), Μεγάλος, Ριζάι (77’ Λάμπρου), Σαντζάκου (90′ Γεωργίου).

Στον πάγκο έμειναν οι: Γερογιάννης  –  Κωστακόπουλος, Σιαμπάνης, Δημητρίου.

Ατρόμητος Πειραιά (Σταύρος Παπανδρέου): Μπονοτάκης  –  Παπαθανασίου, Μίρκος, Στεφανής, Δούμουρας, Γκόγκα (85’ Χατζάι), Σιμονιάν (62’ Κοζάκης), Ζορμπάς (46’ Κοντάκος), Σπανός, Μουκίδης, Ντούνης.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Αργύρης Κατσίνης από την Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής με βοηθούς τον Βασίλη Θωμόπουλο και τον Σωτήρη Πλακά, αμφότεροι από την Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής.

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Πέτρος Μιχαηλίδης από την Ε.Π.Σ. Αθηνών.

από starsports.gr

Σχετικά