KAI O ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΗΣ» KATA ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ

korinthiakos agios nikolaos

KAI O ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΗΣ» KATA ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ

Σε ψήφισμα της ΓΣ του Συνεταιρισμού, που έγινε την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου στην Δομβραίνα, πάρθηκε απόφαση που αναφέρει οτι θεωρεί: «επιτακτική την ανάγκη να ενώσουμε και εμείς τη φωνή μας με όλους όσους έμπρακτα και με αυταπάρνηση δραστηριοποιούνται στον αγώνα για ανάσχεση της ενεργειακής λαίλαπας στην περιοχή μας».

Ολόκληρη η απόφαση είναι η πιο κάτω:

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΗΣ», ΣΥΝ. Π. E.

Πλατεια Δομβραίνας

Δομβραίνα Θηβών- Τ.Κ. 32010

ΤΗΛ 22640-22355

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17-09-2023

Η Γενική Συνέλευση του Οικοδομικού Παραθεριστικού Συνεταιρισμού «Άγιος Νικόλαος Δομβραίνας» τάσσεται αναφανδόν εναντίον κάθε περαιτέρω πρωτοβουλίας εγκατάστασης και λειτουργίας ακόμα περισσότερων αιολικών, φωτοβολταϊκών και εσχάτως πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων. Η άναρχη και αλόγιστη τοποθέτηση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε όλη τη Βοιωτία και ειδικά εντός των ορίων του πρώην Δήμου Θίσβης, σε όλα τα βουνά, στους λόφους, στους κάμπους, πλησίον των οικισμών και ειδικά, ως δρομολογείται, εντός του προστατευόμενου ως περιοχή NATURA κλειστού κόλπου της Θίσβης Δομβραίνας, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, των μελετών περιβαλλοντικών όρων και κάθε έννοιας χωροταξικού σχεδιασμού, προσωρινού ή μόνιμου, σε συνδυασμό με την επίσης άναρχη εγκατάσταση πληθώρας ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές, υποβαθμίζουν περαιτέρω και ανεπιστρεπτί το φυσικό περιβάλλον, πλήττουν ευθέως την ποιότητα της ζωής μας, περιορίζουν τις φιλικές προς το περιβάλλον ανθρωπογενείς δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα και καθιστούν τις θάλασσες και τον τόπο μας μη ελκυστικά για να ζεις και να παραθερίζεις.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας που τείνει να την μετατρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά σε βιομηχανική περιοχή προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά Θριασίου πεδίου ή Πτολεμαϊδας, συντασσόμαστε με τις ενέργειες όλων των τοπικών και σε επίπεδο νομού φορέων πολιτών για να μπει επιτέλους «φρένο» σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ζητούμε, ενόψει της πανθομολογούμενης από στόματα ειδικών και όχι μόνο υπερκάλυψης της φέρουσας ικανότητας της περιοχής και του νομού για παραγωγή ενέργειας από ΑΓΙΕ, αφενός να μη χορηγηθεί από τούδε και στο εξής καμία άδεια, αφετέρου να ανακληθούν οι ήδη χορηγηθείσες και μη εκτελεσθείσες από ετών άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η άμετρη και εντελώς άναρχη εγκατάσταση των επονομαζόμενων ΑΠΕ, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εκτεταμένες περιβαλλοντικές καταστροφές από πυρκαϊές στον τόπο μας καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη να ενώσουμε και εμείς τη φωνή μας με όλους όσους έμπρακτα και με αυταπάρνηση δραστηριοποιούνται στον αγώνα για ανάσχεση της ενεργειακής λαίλαπας στην περιοχή μας.

Δομβραίνα, 17-09-2023

Η Γενική Συνέλευση

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης

Πανος Λαμπρου

Σχετικά

Μία άποψη για το “KAI O ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΗΣ» KATA ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ”

  1. John Doe

    Παραπλανητικη η παρομοίωση με το Θριάσιο και την Πτολεμαΐδα.
    Εκεί εκλύονται τόνοι διοξειδίου στην ατμόσφαιρα. Εδώ εξοικονομουνται!
    Για να συνεχίσει να λειτουργεί η κοινωνία μας, χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα. Αν όχι από ΑΠΕ, τί μας προτείνετε? Μήπως από πυρηνική ενέργεια?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα