Γ΄Εθνική: Διαιτητής έσωσε ποδοσφαιριστή του Ελλοπιακού που έχασε τις αισθήσεις του!

Ο Αργύρης Κατσίνης, διαιτητής Ανατολικής Αττικής του αγώνα ΑΟ Ελλοπιακός-Ατρόμητος Πειραιά για την 2η αγωνιστική του Δ’ ομίλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον παίκτη των γπεδούχων Αχήμαστο, όταν έχασε τις αισθήσεις του μετά από σύγκρουση με τον Γκόγκα και του έσωσε τη ζωή.

Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως το παιχνίδι στο 3ο λεπτό, ζήτησε να μπει γιατρός και πήγε πάνω από τον αναίσθητο ποδοσφαιριστή, βάζοντας τα δάχτυλά του στο στόμα του, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα και ταυτόχρονα είχε σπάσει και τη μύτη του!

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς ο ποδοσφαιριστής επανήλθε και μάλιστα δάγκωσε το χέρι του διαιτητή, μόλις άρχισε να αναπνέει. Ο ποδοσφαιριστής διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ολόκληρη η δήλωση του Αργύρη Κατσίνη

«Ήταν το τρίτο λεπτό του αγώνα και η μπάλα παιζόταν στον αερά. Εκείνη την ώρα ο αντίπαλος πάει να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα και ο αντίπαλος χτυπάει το κεφάλι του άλλου ποδοσφαιριστή. Κατευθείαν εκείνος έχασε τις αισθήσεις στον αέρα και για αυτό έπεσε άτσαλα στο έδαφος.

Φώναξα αμέσως, ενώ ήταν στον αέρα τους γιατρούς να μπουν μέσα. Αμέσως είδα τον ποδοσφαιριστή να μην κινείται καθόλου, γι’ αυτό τον γύρισα στα πλάγια, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα! Τον γύρισα στα πλάγια, καθώς είχε σπάσει και η μύτη του και κυριολεκτικά πνίγονταν στο αίμα. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και του σήκωσα το κεφάλι. Με το που βλέπω ότι η γλώσσα είχε πέσει έβαλα το χέρι και στη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερα. Μάλιστα άθελα του, καθώς δεν μπορούσε να το ελέγξει μου δάγκωσε το χέρι.

Τα δευτερόλεπτα ήταν κρίσιμα, αν δεν έτρεχα θα είχαμε πρόβλημα ή αν άφηνα να παικτεί η φάση, γιατί ο παίκτης δεν ανάσανε καθόλου.  Από ό,τι έμαθα στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα οπού νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, έκανε αξονική και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σχετικά