Εκτροχιάστηκε η τιμή της βενζίνης-Ξεπέρασε τα δύο ευρώ στη Βοιωτία

Πάνω από δύο ευρώ το λίτρο καλούνται να πληρώσουν οι Βοιωτοί για να εφοδιάσουν με βενζίνη τα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων οι Βοιωτοί βρίσκουν στα πρατήρια την πιο φθηνή βενζίνη με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 2,23 ευρώ/ το λίτρο.(δείτε τον πίνακα)

Εποχές, που οι περισσότεροι είχαν την ελπίδα ότι δεν θα ξαναζήσουν στο ορατό μέλλον, ζουν οι οδηγοί αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων, καθώς το κόστος είναι πλέον υπερβολικά υψηλό. Ακόμη και οι απλές μετακινήσεις είναι πλέον πανάκριβες, ενώ όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες. Σε συνδυασμό με το πετρέλαιο θέρμανσης που θα διατεθεί εφέτος χωρίς την παραδοσιακή επιδότηση στην αντλία, αλλά και το κόστος των τροφίμων η πλειονότητα δραστηριοποιείται σε καθεστώς οικονομική ασφυξίας, έως και ανέχειας.

Με βάση τα στοιχεία από το υπουργείο Ανάπτυξης και το Παρατηρητήριο Τιμών σε κανέναν νομό της χώρας η μέση τιμή δεν είναι κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο, με τις Κυκλάδες να είναι για ακόμη μία φορά πρωταθλήτριες στην ακρίβεια, καθώς η μέση τιμή στην αμόλυβδη ήταν 2,280 ευρώ/λίτρο.

Ενδεικτική είναι η σύγκριση των χθεσινών μέσων τιμών (20 Σεπτεμβρίου) στα καύσιμα με έναν και δύο μήνες πριν.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η μέση τιμή βενζίνης ήταν 2,043 ευρώ/λίτρο, όταν έναν μήνα πριν ήταν στα 1,987 ευρώ/λίτρο και τον Ιούλιο 1,888 ευρώ/λίτρο.

Στα ύψη και το πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, το πετρέλαιο θέρμανσης θα κυμανθεί στο 1,55 με 1,57 ευρώ/λίτρο στα αστικά κέντρα, τιμή .

Μάλιστα στα νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές, οι τιμές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο εν συγκρίσει με την περσινή χρονιά. Το 2022 η τιμή διάθεσης ξεκίνησε στο 1,41 ευρώ αλλά υπήρξε επιδότηση στην αντλία κατά 20 λεπτά το λίτρο με αποτέλεσμα να πέσει σημαντικά η τιμή προς όφελος των καταναλωτών, ωστόσο φέτος, το οικονομικό επιτελείο έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο επιδότησης αναφέροντας ότι τα «οριζόντια μέτρα έχουν τελειώσει».

Σχετικά