ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΦΟΡΕΩΝ  ΣΤΗΝ  ΑΛΙΑΡΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΦΟΡΕΩΝ  ΣΤΗΝ  ΑΛΙΑΡΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 Εδώ και πολλά χρόνια βομβαρδιζόμαστε από όσους κυβέρνησαν με το παραμύθι της «πράσινης ανάπτυξης» με πρωταγωνιστή την « πράσινη ενέργεια». Με υποσχέσεις, τόσο από τους κυβερνώντες, όσο και από τις Εταιρείες Ενέργειας, για φτηνότερο ρεύμα, θέσεις εργασίας και άλλα αντισταθμιστικά, πήραν την συναίνεση ή και την ανοχή που χρειάζονταν, ώστε μέρα με την μέρα πολλά από τα υψώματα και τις κορυφές της χώρας να γεμίσουν γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες, τεράστιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και ακόμα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, με καύσιμο φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Έτσι η «πράσινη ενέργεια» έγινε υπόθεση «μείγματος πηγών ενέργειας» που επιδοτούνται με κεφάλαια, που πληρώνουν κύρια οι φορολογούμενοι μισθωτοί, που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.  

  Και ενώ η «πράσινη ανάπτυξη» με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά  συνεχίζει να παρουσιάζεται  σαν η μόνη λύση για την σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική κρίση, ο λαός ζει κάθε καλοκαίρι απίστευτα καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες που σαν αιτία, πολλές φορές έχουν τις εγκαταστάσεις της «πράσινης ενέργειας». Ταυτόχρονα οι υποσχέσεις για φθηνό ρεύμα έχουν «πάει περίπατο», όσο για τις θέσεις εργασίας και τα τοπικά αντισταθμιστικά, πέρα από την μηδαμινότητά τους, δεν έχουν καμιά αξία, μπροστά στους καταστροφικούς κινδύνους και την «αγριάδα» που εκπέμπει το «βιομηχανικό τοπίο», στις ψυχές των κατοίκων και των επισκεπτών.

  Έτσι ζούμε μέσα στις τρομακτικές συνέπειες μιας οικολογικής καταστροφής στο περιβάλλον με καταστροφικές συνέπειες στις ζωές μας. Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην ανοχή που αφήνει το περιθώριο στους κερδοσκόπους της ενέργειας να καταστρέφουν τον τόπο μας.

  Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην συνάντηση Φορέων, Συλλογικοτήτων και Πολιτών της Βοιωτίας με σκοπό να συντονίσει το βήμα του με όσους αγωνίζονται για να σταματήσουν την καταστροφή που μας απειλεί,  την ΚΥΡΙΑΚΗ  24/9/2024, ώρα 10.30΄π.μ.  στην ΑΛΙΑΡΤΟ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

( κεντρική πλατεία).

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχετικά