Νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Καθαρή νίκη Κασσελάκη
Τον συνεχάρη η Έφη Αχτσιόγλου – Επικράτησε με 57% έναντι της συνυποψηφίου του – Νέα σελίδα στο ΣΥΡΙΖΑ – Αμφιλεγόμενη ενότητα μέχρι το συνέδριο

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον συνυποψήφιό της και τον συνεχάρη.

Με βάση τα στοιχεία με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο κ. Κασσελάκης έχει ποσοστό 56,69%, ενώ κα. Αχτσιόγλου 43,31%.

Στο επιτελείο του νεαρού πολιτικού εκτιμούν ότι η τελική διαφορά θα είναι τουλάχιστον 10 μονάδες, ενώ και άλλες εκτιμήσεις από έμπειρους εκλογολόγους κάνουν λόγο για νίκη του με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 56%.

Πάνω από 133.260 μέλη συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Η προσέλευση ήταν μαζική καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε, καθώς, μπόρεσαν τελικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα.

Μήνυμα ενότητας έστειλε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη μέρα. «Τους μεγάλους αγώνες θα τους δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη. Βασικό στοιχείο η συλλογική προσπάθεια» δήλωσε στην ΕΡΤ, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε: «Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή. Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη».

«Οι υποψήφιοι προσβλέπουν στην ενότητα κι αυτό ελπίζουμε, να υπάρξει ενότητα στο κόμμα, αλλά και οι διασπάσεις καμιά φορά είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν είναι τόσο ακραίες οι διαφορές και δημιουργούνται τόσο μεγάλα προβλήματα είναι λογικό για να λειτουργήσει το κόμμα την επόμενη ημέρα», τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Σχετικά