Αποφασίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο αρχηγό του

Ολοκληρώθηκε ο προεκλογικός αγώνας των δύο υποψηφίων σε κλίμα έντασης και διχασμού

Στις 8:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας όπου οι ψηφοφόροι προσέρχονται για να αναδείξουν τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, για να αποφασιστεί ποια μέλη έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις σημερινές εκλογές. Τελικά, αποφασίστηκε πως στην κάλπη μπορούν να προσέλθουν όσοι συμμετείχαν και στον πρώτο γύρο καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών.

Η ψηφοφορία διεξάγεται έως τις 8 το βράδυ σε 538 τμήματα σε όλη τη χώρα. Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 12 τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Απαιτείται έγγραφο ταυτοποίησης: Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται άνεργοι, νέοι και νέες έως 30 ετών και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό.

Πού θα ψηφίσουν οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι, έγινε γνωστό πως η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Με τη σειρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Σε κλίμα εσωκομματικής πόλωσης οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε πόλεμο δηλώσεων με αλληλοκατηγορίες έχουν επιδοθεί οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετές ημέρες με τις εσωκομματικές εκλογές να πραγματοποιούνται σήμερα σε κλίμα πόλωσης.

Η Έφη Αχτσιόγλου έστρεψε τα βέλη της στον συνυποψήφιό της για την αναφορά του στην Κύπρο, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ολίσθημα.

«Γιατί ψηφίζουμε την Κυριακή; Έχουμε ακούσει πολλά. Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους» αναφέρει στο δικό του σποτ η κ. Αχτσιόγλου.

Επίσης, επισημαίνει: «Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές.
Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη. Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική».

Σταθερός στην επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει με ένα δραματοποιημένο βίντεο υπό τον τίτλο «πώς ξεκίνησαν όλα», το οποίο ξεκινά από την πρόσκλησή του από τον Αλέξη Τσίπρα και συνδυάζοντας την επόμενη μέρα με την «κατηγορία» που εκτόξευσε εναντίον του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι «αποτελεί σύμπτωμα της μεταπολιτικής» καταλήγει: «…Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δεν θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Και οι δυο υποψήφιοι στα τελευταία τους μηνύματα προτάσσουν την ενότητα, ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία. Η Έφη Αχτσιόγλου μιλάει για πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους, γιατί μόνο έτσι, όπως λέει, «θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας». Ο Στ. Κασσελάκης ζητά να προχωρήσουν όλοι μαζί και τονίζει ότι ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόεδρος όλων.

Στο εσωτερικό του κόμματος, δεν λείπουν και οι εκατέρωθεν βολές για τις υποψηφιότητες. «Ένας υποψήφιος κόμματος τόσο κυβερνητικού όσο και της Αριστεράς στη χώρα, άρχισε να προωθεί θέσεις των συμφερόντων των ΗΠΑ, αποκαλώντας «κρατίδιο» τη Β. Κύπρο. Κανένας άνθρωπος ελληνικής καταγωγής δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια επιλογή που αφορά στην Ειρήνη, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία από ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις» τονίζει ο Στέφανος Τζουμάκας. «Το προβληματικό καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τον Κασσελάκη» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικά