Η πρώτη μετωπική σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με την κυβέρνηση – Ανοικτά μέτωπα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την αντιπολίτευση και η πρώτη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι γεγονός.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο βίντεο ξενάγησης στο νέο του γραφείο στη Βουλή έκανε λόγο για χειροκροτητές κυβερνητικούς βουλευτές. Συγκεκριμένα είπε πως «εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές». Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά.Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Παύλο Μαρινάκη που τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας…Και ψηφίζονται από τους βουλευτές που χαρακτηρίζει χειροκροτητές απαξιωτικά που είναι νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές του έθνους…Δεν ξεκινάμε καλά».

Η πρώτη κόντρα λοιπόν είναι γεγονός και ο Στέφανος Κασσελάκης με νέο μήνυμά του στο twitter απάντησε στον κ. Μαρινάκη λέγοντας ότι «τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Παράλληλα μιλώντας στην εκπομπή Live News από τις Σπέτσες τόνισε πως «ο λαός είναι σοφός, ξέρει τα προβλήματα και τις λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούσει τις λύσεις αυτές και θα τις κάνει πράξεις νόμου».

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις Σπέτσες, για να συμμετάσχει στο Spetses mini Marathon. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συμμετοχή στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στις 09:30 το πρωί της Κυριακής.

Η απάντηση ήρθε και πάλι από τον Παύλο Μαρινάκη που με ανάρτησή του στα social media ανέφερε: Ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής».

Ενωτικά μηνύματα αλλά και μέτωπο με την «Ομπρέλα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε μηνύματα ενότητας στην πρώτη του συνέντευξη ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά στο Star πως «δεν είναι δυνατόν κάποιος να βλέπει το κόμμα σαν ιδιοκτησία. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ιδιοκτήτης του κόμματος, είμαι υπηρέτης του κόμματος και νιώθω τεράστια ευθύνη. Δεν παριστάνω ότι είμαι κάτι ιδιαίτερο».

Την ίδια στιγμή όμως την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν στελέχη της Ομπρέλας με επιστολή τους προς την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη

Στόχος της σύγκλησης υπό τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη είναι να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Επίσης να οριστεί χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι σε ισχύ. Ακόμη να συζητηθούν θέματα λειτουργίας του κόμματος, με βασικό την υπογράμμιση ότι υπάρχουν όργανα και υπάρχουν θέματα, για τα οποία είναι η Πολιτική Γραμματεία που αποφασίζει.

Το τελευταίο έχει να κάνει με την ενόχληση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για το γεγονός ότι κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες προσδιορίστηκαν από αναρμόδια πρόσωπα.

Ο λόγος για την πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Θεοδώρας Τζάκρη να ανακοινώσει την ημερομηνία σύγκλησης όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής για την οποία αποφασίζει η Πολιτική Γραμματεία.

Τι θα γίνει με το Συνέδριο

Αυτό που απασχολεί, ωστόσο, τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι ο χρόνος της διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς υπάρχουν φήμες για την μετάθεσή του μέσα στο 2024.

Όσοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μετατεθεί, υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα κείμενο θέσεων για να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος, αλλά και για να εκλεγούν οι νέοι σύνεδροι. Με δεδομένο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα φτάσουν μέχρι 15 Οκτωβρίου, ο χρόνος δεν επαρκεί για να γίνουν όλα αυτά.

Από την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση βιάζεται να πάει σε συνέδριο, γιατί εκεί θεωρεί ότι μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του κόμματος, αφήνοντας τον βασιλιά γυμνό.

πηγή: newsit.gr

Σχετικά