Αλέκος Στάικος: Ο τέως Δήμος Πλαταιών θα μπορούσε να είχε αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενέταξε την κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων και δημιουργίας και αναβάθμισης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) σε Δημοτικές Ενότητες, των οποίων οι Κοινότητες είναι έως 2.000 κατοίκους.

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε σε όλους και 51 Δήμοι της χώρας μεταξύ αυτών και οι γειτονικοί Λεβαδέων και Τανάγρας, οι οποίοι δεν την άφησαν χαμένη.

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 41432/339/13.04.2023 απόφαση («Έγκριση Υπαγωγής Ωφελούμενων Φορέων στο υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις») δεν θα δει κάποιος την Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ούτε τον Δήμο Θηβαίων.

Ο τέως Δήμος Πλαταιών θα μπορούσε να είχε αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με δωρεάν σύνδεση για όλους χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των δημοτών και του Δήμου μας.

Το έργο αυτό κοστίζει με εκτίμηση του κ.Δημάρχου 11.000.000 ευρώ.

Μια χαμένη ευκαιρία που ίσως δεν θα έρθει ποτέ.

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε τέλος στην απραξία!!

Ας το τολμήσουμε!!Με εκτίμηση,

Αλέκος Στάικος

Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων

Σχετικά