Εθνικός – Ελλοπιακός 3-1(φωτο)

Το “πάλεψε” μέχρι το τέλος ο Ελλοπιακός – “Επεσε” με πέναλτι στο 85′ – Φωνάζει για την διαιτησία [45′ Πλουμάτος, 85′ (πέν.) Γεωργούσης, 90’+3′ Τσιάβος – 80′ Σαντζάκου]!

Στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Μοσχάτου, για την (εξ αναβολής) 1η αγωνιστική (πρεμιέρα) του Δ’ ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της σεζόν 2023-2024, η ομάδα του, νεοφώτιστου στην κατηγορία, Α.Ο. “Ελλοπιακός”, που ερχόταν από δυο, σερί, ήττες (3-0 από την Επισκοπή, εκτός έδρας κι 2-1 από τον Αλμυρό Γαζίου, εντός έδρας) το πάλεψε στον μέγιστο βαθμό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι, τελικά, απέναντι στην ομάδα του Εθνικού Ομίλου Φιλάθλων Παλαιού Φαλήρου, που στοχεύει ψηλά. Υποχρεώθηκε σε νέα ήττα με σκορ 3-1.

Εγινε ένα ωραίο παιχνίδι, με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, κυρίως από πλευράς Πειραιωτών.

Οι Βοιωτοί έκαναν μεγάλη προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά “έπεσαν” στο τέλος ενώ έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και τη συμπεριφορά του διαιτητή Ζαχαρόπουλου.

Ετσι ο Ελλοπιακός παρέμεινε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα του ομίλου ενώ, αντίθετα, η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους 10 βαθμούς και είναι πρώτη, μαζί με τον Αλμυρό Γαζίου.

Η εικόνα του αγώνα

Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν στο 45ο λεπτό με σουτ του Πλουμάτου πηγαίνοντας με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, κάτι που δεν έγινε με συνέπεια να το «πληρώσουν».

Αφού πρώτα προειδοποίησε ο Ελλοπιακός σε δύο περιπτώσεις, στο 80′ έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Σαντζάκου μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρεσβάνη.

Πέντε λεπτά, αργότερα, όμως, ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι. Ο Μαλάι έκανε κεφαλιά και ο Ζαχαρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα υποστηρίζοντας ότι η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Τσέλλου.

Από την άλλη, οι άνθρωποι του Ελλοπιακού υπογραμμίζουν ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας τους είχε «μαζεμένα» τα χέρια και ότι η μπάλα χτύπησε στην κοιλιά του.

Την ποινή εκτέλεσε  ο Γεωργούσης εύστοχα κι έκανε το 2-1.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιάβος σκόραρε με προβολή και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι πρωταγωνιστές

Εθνικός (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Πλουμάτος, Ζωγραφάκης, Κατσόγιαννος (26′ λ.τρ. Κουτσοποδιώτης), Χρούστινετς, Μαλάι, Ντινιωτάκης (75′ Μπουτσικάρης), Πολύζος (46′ Αντωνίου), Κυριαζής (60′ Σεκούμπα), Μακρυγιάννης (60′ Γεωργούσης), Τσιάβος.

Ελλοπιακός (Σωτήρης Παπαναστασίου): Κυριατζής, Κυπραίος (85′ Ρουπάκας), Χατζηαντωνίου, Καλαμπόκας, Τσέλλος, Λάμπρου (65′ Σαντζάκου), Ρεσβάνης, Ιγμπινόμπα (65′ Βιέννας), Τζόρνταν (75′ Αλεξανδρής), Ριζάι, Μεγάλος.

Διαιτητές: Ζαχαρόπουλος, Κουλοχέρης-Κωστάκης (Ανατολικής Αττικής).

starsports.gr

Σχετικά