Με μεγάλη επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θήβα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θήβα, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι:

Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς

Θανάσης Σκούμας, πρώην Δήμαρχος Θήβας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας.

Η μαζικότητα και ο παλμός της συγκέντρωσης επιβεβαίωσαν τη μεγάλη δυναμική του συνδυασμού, με βάση την οποία οι ομιλητές ανέδειξαν το στόχο αυτός να περάσει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε τρεις ημέρες θα κριθεί ποιος θα βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή για τα επόμενα 5 χρόνια.

Το αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι τα επόμενα χρόνια, τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν, θα είναι εδώ.

Η εργασιακή ζούγκλα, το κυνήγι για το μεροκάματο και την επιβίωση, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού θα είναι εδώ.

Άρα το βασικό δίλημμα μπροστά και στις δημοτικές εκλογές είναι ένα:

Θέλουμε η επόμενη δημοτική αρχή να στέκεται απέναντί μας;

Να παριστάνει την αναρμόδια, να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, να μας λέει για το ένα ή το άλλο ζήτημα, αυτό δε γίνεται, επειδή δεν μας το επιτρέπουν;

Με δυο λόγια θέλουμε η επόμενη δημοτική αρχή να λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, να την έχουμε κι αυτήν απέναντί μας;

Ή θέλουμε μια δημοτική αρχή η οποία θα είναι σύμμαχός μας, θα στέκεται και θα λειτουργεί στο πλευρό του λαού, των πολλών, για να δίνει ουσιαστικές ανάσες ανακούφισης, να διεκδικεί από το κράτος τα στοιχειώδη δικαιώματά μας;

Ας σκεφτούμε λοιπόν καλά, ας κάνουμε τον απολογισμό της τρέχουσας δημοτικής αρχής του κ. Αναστασίου:

Που ήταν ο κ. Αναστασίου όταν δεκάδες φορείς και σωματεία της περιοχής διεκδικούσαν οργανωμένα την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας και των άλλων δομών υγείας;

Ο ίδιος ισχυρίζεται με θράσος ότι «διεκδίκησε» να παραμείνει ανοιχτό το Νοσοκομείο.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των φορεών τον θυμούνται στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο να λέει ότι διαφωνεί με τις κινητοποιήσεις. Τον θυμούνται, όταν του ζητούσαν να μπει μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας, να λέει εγώ δεν μπαίνω μπροστά, αν θέλετε μπείτε εσείς και θα δω τι θα κάνω.

Τον θυμόμαστε στις συγκεντρώσεις να έρχεται επιλεκτικά σε ορισμένες, χωρίς να παίρνει το λόγο, προφανώς για να μην κακοκαρδίσει την κυβέρνηση της καρδιάς του.

Τον θυμόμαστε επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει απόφαση για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και εκείνος να αδρανεί επί σειρά μηνών. Πιο γρήγορα συναντήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο των Ερυθρών, παρά ο Δήμαρχος Θήβας.

Πού ήταν ο κ. Αναστασίου στη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θήβα, μόλις δύο μήνες πριν;

Απλώς εμφανίσθηκε για να βγάλει μια φωτογραφία. Ενώ με δισταγμό δέχθηκε να βγει έστω ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα για αυτόν, ακόμη κι αν πλέον βαφτίζεται νόμιμο ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του.

Τι έπραξε ο κ. Αναστασίου για το θέμα των μέτρων αντισεισμικής προστασίας κατά της έντονης σεισμικής ακολουθίας στην πόλη της Θήβας;

Έσπευσε βραδέως, φτάσαμε να περάσουν δύο χρόνια για να αναθέσει τη διεξαγωγή δευτεροβάθμιων, δηλαδή ουσιαστικών, αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία και τα δημόσια κτήρια του Δήμου. Τέτοια επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα για την  ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών.

Τι έκαναν οι συναρμόδιοι, ο ένας μετά τον άλλο, κ. Στάικος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και ο κ. Αναστασίου ως Δήμαρχος μετά το 2019 για το θέμα της επέκτασης της αρμοδιότητας στα χωριά;

Αφού αποφάσισαν την επέκταση, τα άφησαν όλα χύμα, δεν έγιναν έλεγχοι και καταμετρήσεις επί σειρά ετών. Με αποτέλεσμα σαν να μην τρέχει τίποτα, να στέλνουν λογαριασμούς ζητώντας το αντίτιμο του νερού τεσσάρων και πέντε ετών μαζεμένα από τους κατοίκους των χωριών.

Ή μήπως έκαναν κάτι για να μειωθεί η τιμή του νερού στην πόλη; Ούτε που ίδρωσε το αυτί τους στα επανειλημμένα αιτήματα.

Τέλος, τι έργα έγιναν από τον κ. Αναστασίου τα τέσσερα χρόνια της θητείας του;

Στα περισσότερα χωριά τίποτα, ούτε μισό έργο. Ειδικά στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Θήβας, απολύτως τίποτα.

250.000 ευρώ έχει μαζέψει ο Δήμος από τους ιδιοκτήτες της συνοικίας Πινδάρου για να κάνει έργα, αλλά εκείνοι συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες του προπερασμένου αιώνα.

Τα ίδια και στις Κάτω Εργατικές Κατοικίες, τα ίδια και στο Συνοικισμό.

Θέλει λέει μια δεύτερη ευκαιρία. Μα, για να υλοποιήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα που φέρνει κάθε χρόνο προς ψήφιση, με τους ρυθμούς που είχε, θα χρειαστεί ότι δεύτερη, αλλά τρίτη, ίσως και τέταρτη θητεία.

Μόνο θυμήθηκε τον 48ο μήνα της θητείας του να εμφανίσει την εικόνα μιας πόλης όπου γίνονται έργα. Ξέχασε ότι εκλέχθηκε δήμαρχος για 4 χρόνια, όχι για ένα μήνα. Τι τον νοιάζει επομένως περισσότερο, να κάνει έργα ή να εμφανίσει την εικόνα ότι κάνει έργα για να παραμείνει στην καρέκλα;

———————————————-

Περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από τον κ. Στάικο;

Μα και μόνο το ρεκόρ μεταγραφών που έγινε τους τελευταίους μήνες, το ότι όλοι πήγαν με όλους αποδεικνύει ότι το πρόγραμμά τους είναι κοινό.

Όπως κοινός είναι και ο πόθος πολλών παραγόντων για την προσωπική τους ανέλιξη και μόνο. Εδώ ομάδες υποψηφίων βγήκαν στο σφυρί χωρίς καν να το γνωρίζουν οι ίδιοι, με αντίτιμο αντιδημαρχίες.

Έτσι εξηγείται γιατί η τοξική κόντρα μεταξύ τους αφορά οτιδήποτε άλλο πλην του τι προτείνει ο καθένας.

Κι αν αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου, ας μιλήσουμε και για την ουσία.

Πώς να διεκδικήσει ο κ. Αναστασίου ή ο κ. Στάικος από την κυβέρνηση ή την Περιφέρεια αφού ανήκουν στην ίδια οικογένεια; Πώς να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι όταν αυτό στιχταγγαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σπανό;

Επομένως δεν είναι θέμα γενικά αδιαφορίας, ή ανικανότητας. Είναι ξεκάθαρα θέμα ότι οι εν λόγω υποψήφιοι υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική που θέλει τους Δημάρχους υπαλλήλους και υποτακτικούς των κυβερνήσεων. Διαχειριστές μηχανισμών οι οποίοι εισπράττουν από τον κόσμο αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε αυτά λέγονται εργολάβοι, είτε επιχειρηματίες των ΑΠΕ.

Αν εμείς, οι πολλοί, βρίσκαμε πόρτες και αυτιά κλειστά, εκείνοι, οι λίγοι, έβρισκαν τα πάντα ανοιχτά και πρόθυμα.

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την επέλαση των ΑΠΕ σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων.

Μέχρι να πιεστούν στην ουσία από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι κ. Στάικος και Αναστασίου δεν προλάβαιναν να ψηφίζουν υπέρ, όσες φορές ερχόταν θέμα για εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας είχαν φάει τα αυτιά, να μας νουθετούν, ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι θετική, από όλες τις πλευρές. Μην τυχόν και παραπονεθεί κανένας επενδυτής.

Μέχρι και Δημοτικό Κτήριο ήθελαν να παραχωρήσουν έναντι πινακίου φακής στην Ελλοπία σε εταιρεία συντήρησης ΑΠΕ, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Αλλά πλέον φαίνεται ότι τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι ούτε πράσινα, ούτε αναπτυξιακά για την περιοχή μας.

Τι είναι πράσινο, να αλλάξουν χέρια όλα τα βουνά;

Ή μήπως να γεμίσει ο κλειστός κόλπος της Δομβραίνας με 7 χιλιάδες στρέμματα πλωτών φωτοβολταϊκών;

Είναι πράσινο και φιλοπεριβαλλοντικό να στρωθούν χιλιάδες στρέμματα σε κάμπους και πλαγιές με φωτοβολταϊκά;

Ή είναι ανάπτυξη για τους πολλούς ο Δήμος να μετατραπεί με μία απέραντη μονοκαλλιέργεια ΑΠΕ, σε μία χαβούζα της πράσινης ανάπτυξης;

Δηλαδή το να χάσει όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου τη δυνατότητα για ουσιαστική πρωτογενή παραγωγή, για παραθερισμό είναι μήπως ανάπτυξη;

Μία μπίζνα είναι και μάλιστα μαύρη, μαύρη και για το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Και αυτή τη μπίζνα την έχουν υπηρετήσει πολύ συγκεκριμένα οι κ. Αναστασίου και Στάικος.

Αναστασίου 2020 Επιτροπή Περιβάλλοντος

Στάικος 2018 Άγραφα

Άρα μην πει κανένας ότι δεν ήξερε, ότι είχε τη δική του, προσωπική γνώμη.

Εάν βγει ένας από τους δύο, ο έργο θα συνεχιστεί κατά γράμμα.

Αυτό μας λένε και τώρα, απλώς για να μπερδέψουν τον κόσμο πετάνε το παραμύθι περί χωροταξικού. Δηλαδή μας λένε ας μπει ότι είναι να μπει μέχρι να ψηφιστεί νέο χωροταξικό και μετά βλέπουμε. Μόνο που μετά δε θα βλέπουμε τίποτα άλλο πέρα από καθρέφτες και πτερύγια, όπου και να γυρίσουμε το κεφάλι.

Μόνη εναλλακτική είναι η ανάδειξη της ΛΣ στη δημοτική αρχή και οι αγώνες των κατοίκων.

———————————————————————————-

Φίλοι και φίλες,

Τώρα είναι η ώρα να γίνει στο Δήμο για πραγματική αλλαγή, να γίνει πράξη το φτάνει, ως εδώ.

13 χρόνια Καλλικράτη, 13 χρόνια απραξίας, υπεροψίας, αδιαφορίας για τους πολλούς είναι αρκετά, να μη γίνουν 18.

Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, η κρίσιμη συγκυρία, να αναδειχτεί μία Δημοτική Αρχή η οποία δεν θα είναι το καλό παιδί των κυβερνήσεων, η οποία θα βάζει μπροστά και θα λύνει τα προβλήματα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, και όχι τα συμφέροντα ορισμένων.

Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας:

1. Για να βάλουμε φρένο στη λεηλασία του Δήμου από την επέλαση των ΑΠΕ. Ο Δήμος μπαίνει μπροστά, ενημερώνει και κινητοποιεί τους κατοίκους, για να σώσουμε το ανάγλυφο και το χαρακτήρα της περιοχής μας, για την ισόρροπη ανάπτυξη της.

2. Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας όπως τους αρμόζει και όχι όπως να ναι, στο βρόντο. Για άμεσο αντισεισμικό έλεγχο, για Άμεση ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων, Ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Θήβα, ενίσχυση των Παιδικών Σταθμών και άνοιγμα νέων στις Δ.Ε. Πλαταιών και Θίσβης.

3. Για μείωση της τιμής του νερού στη Θήβα, με κατάργηση της απαράδεκτης προσαύξησης του 80% στο πάγιο.

4. Για την απαλλαγή συγκεκριμένων κατηγοριών συνανθρώπων μας από τα ανταποδοτικά τέλη, με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Είναι αδιανόητο να απολαμβάνουν εκπτώσεων της τάξης του 60 % μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής και να μην υπάρχει έκπτωση για μία μονογονεϊκή οικογένεια, ή για ένα ζευγάρι μακροχρόνια ανέργων.

5. Για διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δήμο. Για στήριξη των υπηρεσιών του, με επίκεντρο τις τεχνικές υπηρεσίες. Ώστε πολλά έργα να γίνονται από αυτές, χωρίς τα πάντα να στέλνονται στους εργολάβους. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούμε πολλά έργα εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

6. Για μία πολεοδομική πολιτική με βάση το Σχέδιο Πόλης και το ΓΠΣ, ώστε να αποκτηθούν κοινόχρηστοι χώροι και να αναδείξουμε το πολιτισμικό απόθεμα. Μία πολιτική που δεν θα υποκύπτει σε ιδιωτικά συμφέροντα και δεν θα αναθεωρείται για την υποστήριξή τους, αλλά θα εναρμονίζεται με το συλλογικό και δημόσιο συμφέρον. Σε αυτά τα πλαίσια, σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης για τα ρέματα.

7. Για την ουσιαστική στήριξη και υπεράσπιση του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Λειτουργία χώρου καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου θα στεγάζεται η φιλαρμονική και όπου θα μπορούν να δημιουργούν καλλιτέχνες. Έμπρακτη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων. Κατασκευή 2ου γηπέδου ποδοσφαίρου και κλειστού μπάσκετ στη Θήβα, ώστε όλοι οι σύλλογοι να μπορούν να προπονούνται.

8. Για να γίνει ο Δήμος Θηβαίων πρότυπο ανακύκλωσης και διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή και όχι κέντρο συλλογής και επεξεργασίας σύμμεικτων αποβλήτων από όλη τη Στερεά τα επόμενα χρόνια. Καμία σκέψη για λειτουργία εργοστασίου καύσης αποβλήτων ή υπολειμμάτων.

9. Για να διεκδικήσουμε από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να  στηριχθούν οι Ρομά στην κατεύθυνση της ένταξής τους στην κοινωνία, στους άξονες της εκπαίδευσης και της εργασίας. Σε αυτή τη βάση να δοθούν κίνητρα για απεγκατάσταση από τον καταυλισμό, χωρίς να μεταφέρουμε απλά ή και να κλωνοποιούμε το γκέτο.

10. Για να γίνουν ανθρώπινοι οικισμοί, με κοινόχρηστους χώρους και πλήρη δίκτυα οι πίσω αυλές του Δήμου: ο Συνοικισμός, η συνοικία Πινδάρου, οι Κάτω Εργατικές, η Αλυκή, η Λιβαδόστρα.

11. Για να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση των δημοσίων μονάδων υγείας και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και το Κέντρο Υγείας Θήβας. Για να λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα και όχι με ΣΔΙΤ το ΚΕΦΙΑΠ.

12. Για να συνδεθεί η Θήβα με τα Οινόφυτα και την Αθήνα μέσω προαστιακού. Για τακτική αστική και δημοτική συγκοινωνία.

13. Για να στηριχτεί η Πανεπιστημιακή Σχολή που έχουμε στην πόλη, με μέριμνα για τους φοιτητές της, ώστε να στεριώσει εδώ, ενάντια στις σκέψεις για μεταφορά της σε άλλη πόλη.

Τέλος, για να στηρίζεται ο Δήμος και να λογοδοτεί στον απλό κόσμο, και στις γειτονιές της πόλης, και στα χωριά. Τακτικές συγκεντρώσεις ενημέρωσης, συζήτησης και απολογισμού. Ο Δήμος να περάσει στα χέρια των πολλών, οι πολλοί να τον στηρίζουν, ώστε να λύνονται προβλήματα, να διεκδικούνται αιτήματα από το κεντρικό κράτος.

Με αυτή τη λογική, τα χωριά παύουν να είναι το παρακατιανό κομμάτι του Δήμου, στηρίζονται έμπρακτα για να ανασάνουν και να αναπτυχθούν.

———————————————————–

Φίλοι και φίλες

Αυτούς τους μήνες μιλήσαμε με πολλές εκατοντάδες και το είδαμε καλά. Ο κόσμος από τη μία διψάει για να αλλάξουν τα πράγματα, από την άλλη συνηθίζει κάθε μέρα στη μιζέρια, στη λογική του δε γίνεται τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα.

Εμείς λέμε ότι δεν είναι μοιραίο να ζήσουμε άλλη μια πενταετία με το κεφάλι σκυφτό, κοιτώντας ο καθένας πώς θα επιβιώσει ο ίδιος, πώς θα βγάλει την επόμενη μέρα.

Είναι στο χέρι των πολλών, του απλού κόσμου, να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε την πραγματική αλλαγή. Να περάσουμε τη διοίκηση του Δήμου από την υπηρεσία των λίγων, στο πλευρό των πολλών. Να ξεκινήσουμε μία πορεία ανάπτυξης για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου.

Πολλοί μας ρωτούν είναι εφικτό αυτό, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όσα περιέχει το πρόγραμμά μας;

Ναι είναι, αυτή είναι η απάντηση, με το χέρι στην καρδιά.

Πρώτον, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα δημοτικών αρχών που υλοποιούν το σύνθημα «Δήμος στην υπηρεσία των πολλών» κάθε μέρα που περνάει.

Ο Δήμος της Πάτρας, έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο. Τεράστιες μειώσεις στα δημοτικά τέλη και την τιμή του νερού. Ανέγερση νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, πλήρης συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων.

Δεκάδες έργα γρήγορα και με χαμηλό κόστος, ακριβώς επειδή εκεί ο Δήμος δε δουλεύει για να ταΐζει εργολάβους, αλλά βάζει τις υπηρεσίες και το προσωπικό του να κάνει έργα, προς όφελος του λαού του.

Δεύτερο, μπορούμε να υλοποιήσουμε όσα λέμε, επειδή ο συνδυασμός μας έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, ότι αυτά που λέει τα κάνει πράξη.

Πετάνε οι άλλοι συνδυασμοί την εξυπνάδα, τι να τους ψηφίσετε, αυτοί είναι το ΚΚΕ.

Φυσικά δεν το κρύβουμε, ναι έχουμε τη στήριξη του ΚΚΕ, όμως τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά στα ψηφοδέλτιά μας. Θα δουν δεκάδες λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς ανθρώπους οι οποίοι δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, έχουν διαφορετική προέλευση.

Άρα για να λέμε αλήθειες και όχι κρύα αστεία, ο συνδυασμός αυτός αποτελεί μία μεγάλη, πλατιά αγωνιστική συσπείρωση, συνεργασία.

Ανθρώπων που γνωριστήκαμε στους αγώνες για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα.

Για το Νοσοκομείο, ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Για τα εργασιακά, ενάντια στα λουκέτα στα εργοστάσια, όταν οι άλλοι υποψήφιοι έκαναν τους Πόντιους Πιλάτους.

Για το έγκλημα στα Τέμπη, όταν αποδείχθηκε ότι η νεολαία προβληματίζεται σοβαρά και μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο της.

Ενάντια στους πλειστηριασμούς, όταν σχεδόν χίλιοι άνθρωποι μέσα στον Αύγουστο βροντοφώναξαν ότι στη Θήβα δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Καλούμε και από αυτό το βήμα, το λαό της Θήβας αύριο στις 6 το απόγευμα, στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΘ και άλλοι φορείς, για να υπερασπιστούμε την πρώτη πρώτη κατοικία που βγήκε στο σφυρί. Για εμάς η διεκδίκηση δε σταματάει μπροστά στις κάλπες, όπως δε σταματάνε τα προβλήματα μπροστά σε αυτές.

Γνωριστήκαμε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα χωριά, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ. Σε όλες τις κινητοποιήσεις, όχι σε όσες έγιναν ένα μήνα πριν τις εκλογές. Και συμμετέχοντας για να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας, όχι για να βάλουμε τρικλοποδιές και να μπερδεύεται ο κόσμος με εξυπνάδες.

Εκεί λοιπόν γνωριστήκαμε, εκεί εκτιμήσαμε ο ένας τον άλλο, εκεί εμπιστευτήκαμε οι ένας τον άλλο.

Δεν παζαρέψαμε καρέκλες, ούτε κάναμε συγκολλήσεις χωρίς καμία ουσιαστική συμφωνία.

Για εμάς λοιπόν ο αγώνας που δίνουμε μπροστά στις εκλογές είναι ουσιαστικός, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να συγκροτηθεί μια ομάδα ανθρώπων που εάν εκλεγούν, θα πραγματοποιήσουν όσα λένε.

Γιατί, μην ξεχνάμε, την τελευταία τετραετία είδαμε τα πάντα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικά μπροστά στις εκλογές, χάθηκε το μέτρημα με τις κωλοτούμπες και τα κομπρεμί για το ατομικό βόλεμα.

Επομένως δεν είμαστε γενικά τα καλά παιδιά, οι τίμιοι που μακάρι να βγαίνατε.

Στο χέρι του κόσμου είναι να βγούμε, να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή.

Ας σκεφτεί σοβαρά ο καθένας, όλοι όσοι απηυδούσαν το προηγούμενο διάστημα με την ανύπαρκτη για τους πολλούς δημοτική αρχή.

Θέλουν ή δε θέλουν αλλαγή;

Κι αν θέλουν, έχουν τη λύση μπροστά στα μάτια τους.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε και ακόμη έναν κρίσιμο παράγοντα.

Το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων που μας έχει κάτσει στο σβέρκο τόσα χρόνια, για πρώτη φορά έσπασε στα δύο. Για πρώτη φορά, κανείς από τους δύο δεν έχει τη δύναμη που είχαν. Τη δύναμη του 41% των τελευταίων εκλογών.

Άρα ειδικά εκείνοι που δε βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση, τους καλούμε να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αυτοί, όσοι νιώθουν  προοδευτικοί, δημοκράτες, είναι που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Μην κοροϊδευόμαστε, οι άλλοι δύο συνδυασμοί μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι. Είναι όχι απλώς εξαρτημένοι, αλλά ταυτισμένοι με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής.

Επομένως κι όσοι αποφάσισαν για δικούς τους λόγους να παραστήσουν τα κεντρώα, ή αριστερά δεκανίκια των κ. Αναστασίου και Στάικου, δε μπορούν να πείσουν κανένα με τα περί πολυσυλλεκτικότητας. Σαν κι αυτούς οι συνδυασμοί της κυβέρνησης έχουν αλέσει εκατοντάδες τα τελευταία χρόνια. Δε χρειάζονται κι άλλο τάισμα.

Εμείς τουλάχιστον θα ντρεπόμασταν να λέμε πχ είμαστε κατά των ΑΠΕ, αλλά τα ψηφοδέλτια που έχουν το όνομά μας να μας τα πληρώνουν οι ανεμογεννητριάδες της περιοχής.

Τώρα λοιπόν, ο προοδευτικός, δημοκρατικός, ο απλός κόσμος του Δήμου Θηβαίων μπορεί και πρέπει να κάνει το βήμα.

Να στηρίξει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας. Για να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή. Το παιχνίδι παίζεται, κάθε μέρα και ώρα, και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες το αποτέλεσμα θα είναι ανοιχτό. Τώρα είναι η ώρα να φτάσει παντού το μεγάλο μας κάλεσμα.

Να κάνουμε την έκπληξη, να κάνουμε την ανατροπή.

Να το φυσάνε και να μην κρυώνει. Να πληρώσουν όσοι στρογγυλοκάθονταν στις καρέκλες της δημοτικής αρχής, για την αλαζονεία, την έπαρση, την αδιαφορία για την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Όλοι και όλες λοιπόν, για την πραγματική αλλαγή στο Δήμο Θηβαίων.

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Για να ξημερώσει τη Δευτέρα μια άλλη μέρα, μια μέρα με πιο ζωντανή την ελπίδα για το αύριο όλων μας.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες!

Σχετικά