Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 0-1: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε το (πρώτο) “διπλό”!

Οι “πράσινοι” κατέκτησαν το “διπλό” (πρώτο στη σεζόν) στο “Πανθεσσαλικό” στάδιο χάρη στο γκολ του Λιάγκα στο 90’+3′ – Ο Συμελίδης είχε σουτ στο δοκάρι στο 69′!

Ο Λεβαδειακός μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά στον αγώνα που έδωσε σήμερα (Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου), στο γήπεδο του «Πανθεσσαλικού» σταδίου του Βόλου, από την ομάδα της Νίκης Βόλου, για την 3η αγωνιστική, του Α’ (βόρειου) ομίλου, της “Super League 2” της σεζόν 2023-2024 – που έγινε “μεσοβδόμαδα” λόγω τις διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών – αλλά, τελικά, κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη, νίκη έστω και στις… καθυστερήσεις.

Το πρώτο «διπλό» στη σεζόν «χάρισε» στην ομάδα του ο Παναγιώτης Λιάγκας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ μετά από την εκτέλεση κόρνερ.

Ο Παναγιώτης Συμελίδης είχε πολύ δυνατό σουτ στο 69′ στο οποίο η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Ετσι, οι «πράσινοι» συνέχισαν με νίκη, έκαναν το δυο στα δυο κι έφτασαν στους έξι (6) βαθμούς, μετά από την “εντός”, αλλά ουσιαστικά “εκτός” έδρας, νίκη επί της Κοζάνης, επίσης με 1-0, στο ματς που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Πως ξεκίνησαν

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για την ομάδα της Νίκης Βόλου ξεκίνησε τον Γκαραβέλη στο τέρμα και από εκεί και πέρα τους: Αναστασίου, Τοπαλίδης, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Πολίτης, Κρητικός και Κάσσος.

Ο Νίκος Νιόπλιας σε αυτό το ματς παρέταξε τον Λεβαδειακό με μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την Κοζάνη στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», ξεκινώντας τον Γιαννιώτα αντί του Χάμοντ.

Και σε αυτό το ματς ξεκίνησε τον Γκροφ  στο τέρμα, στην άμυνα τους: Τσάπρας, Πίρινεν, Λιάγκας, Σωτηράκος, στην μεσαία γραμμή τους: Μεχία, Μπελμόντ, Γιαννιώτας, Λούα Λούα και Πολέτο και στην κορυφή της επίθεσης τον Ρομό.

Το φιλμ του ματς

Με λευκές εμφανίσεις η Νίκη Βόλου – με πράσινες ο Λεβαδειακός

16:00’ σέντρα στο παιχνίδι

1’ το παιχνίδι ξεκίνησε

5′ Επικίνδυνη σέντρα του Λούα Λούα από τα αριστερά, έδιωξε η άμυνα της Νίκης, στην πρώτη επίσκεψη του Λεβαδειακού στα καρέ των γηπεδούχων

8′ Πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους. Σουτ του Μεχία λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Νίκης, δεν ανησύχησε ο Γκαραβέλης

12′ Ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Παναγιωτίδης μέσα από την περιοχή επιχείρησε το πλασέ, όμως η μπάλα κόντραρε στο πρόσωπο του Λιάγκα και πέρασε κόρνερ

12’ Το κόρνερ εκτέλεσε ο Πολίτης, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων

15′ Επικίνδυνη αντεπίθεση για τη Νίκη. Ο Κάσσος έφυγε στην αντεπίθεση, έστρωσε στον Κρητικό, όμως η πάσα του προς τον Παναγιωτίδη που περίμενε για να εκτελέσει δεν πέρασε ποτέ

19′ Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Λάθος παράλληλη πάσα του Στίκα, έκλεψε ο Ρόμο αλλά από θέση τετ α τετ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γκαραβέλη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια

20′ Απειλεί η Νίκη. Δυνατό σουτ στην κίνηση του Αναστασίου, δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα

24′ Νέα ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Κρητικός πήρε την μπάλα στη γωνία της περιοχής, ελίχθηκε παράλληλα και με το δεξί σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκροφ.

31’ Κάθετη του Πολίτη, δεν πρόλαβε ο Κάσσος να κάνει την προβολή με τον Γκροφ να μπλοκάρει

35′ Ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Κρητικός με ωραία ενέργεια από τα αριστερά σέρβιρε συρτά στην περιοχή, όμως ο Κάσσος ήταν ένα βήμα πιο μπροστά με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ

38′ Τραυματίστηκε ο Μεχία!

39′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Νιόπλια. Ο Χάμοντ στη θέση του τραυματία Μεχία

45’+1’ Ανεκμετάλλευτο πέρασε το κόρνερ που είχε κερδίσει η Νίκη.

45+2′ Τέλος του 1ου ημιχρόνου

*Διπλή αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Οι Τσιριγώτης και Κουαντρά αντί των αντί του Ρόμο και Λούα Λούα

46′ Έναρξη β’ μέρους

47′ Απ ευθείας άουτ το πρώτο κόρνερ του Λεβαδειακού

50′ Απειλεί ο Λεβαδειακός. Ο Γιαννιώτας πέρασε κάθετα στον Τσιριγώτη όμως το σουτ από κοντά του επιθετικού του Λεβαδειακού κόντραρε και πέρασε κόρνερ

50′ Απομάκρυνε η άμυνα της Νίκης στο δεύτερο κόρνερ του Λεβαδειακού

52’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Τοπαλίδης έστρωσε στον Κάσσο μέσα στην περιοχή, το απ’ ευθείας σουτ κόντραρε στον Λιάγκα και πέρασε κόρνερ

52′ Μεγάλη ευκαιρία. Ο Στίκας πήρε την κεφαλιά στο κόρνερ της Νίκης με την μπάλα να περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Γκροφ

54′ Γυριστό σουτ του Κρητικού, ψηλά άουτ η μπάλα

57′ Πρώτη αλλαγή για τη Νίκη. Ο Ριμπέιρο στη θέση του Κρητικού

59′ Κίτρινη στον Παναγιωτίδη.

62′ Αλλαγή στην αλλαγή για τον Νίκο Νιόμπλια! Ο Συμελίδης στη θέση του Κουαντρά!

67′ Αλλαγή για τη Νικη. Ο Λίταινας στη θέση του Πολίτη.

69′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Σουτ του Συμελίδη η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο χορτάρι και στη συνέχεια ο Ανδρέου έδιωξε σε κόρνερ.

72′ Κόρνερ για τη Νίκη

73′ Ο Γκροφ μπλοκάρει ψηλά

78′ Τελευταία αλλαγή του Λεβαδειακού. Ο Νικολιάς στη θέση του Πολέτο.

78′ Κίτρινη στον Συμελίδη.

80′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Σέντρα του Παναγιωτίδη από μέσα αριστερά, ο Κάσσος από κοντά την κεφαλιά, με υπερένταση ο Κροφ θα διώξει από το αριστερό του “παραθυράκι”.

82′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Σέντρα του Κάσσου από τα δεξιά, κεφαλιά του Γαβριηλίδη, με υπερένταση ο Κροφ σε κόρνερ.

84′ Διπλή αλλαγή για τη Νίκη. Πέττας στη θέση του Παναγιωτίδη και Να’α αντί του Τοπαλίδη.

87′ Κίτρινη στον Πέττα.

88′ Απειλεί και πάλι η Νίκη. Ο Κυριακίδης σέντραρε από τα δεξιά, την κεφαλιά του Γαβριηλίδη εξουδετέρωσε ο Γκροφ.

89’ Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό. Ο Γιαννιώτας πήρε την μπάλα από τον Ανδρέου, έκανε το σουτ, ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ.

90′+3′ Γκολ ο Λεβαδειακός. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ ο Παναγιώτης Λιάγκας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 0-1

9ο’+3′ Κόκκινη κάρτα στον Πέττα

90’+6′ Τέλος του αγώνα

(goalpost.gr)

Οι «πρωταγωνιστές»

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Αναστασίου, Τοπαλίδης (84′ Να’α), Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (84′ Πέττας), Γαβριηλίδης, Πολίτης (67′ Λίταινας), Κρητικός (57′ Ριμπέιρο), Κάσσος.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπουργάνης  –  Γρομητσάρης, Σκεντεράι, Βουκελάτος, Μπάλλας.

Λεβαδειακός (Νιόπλιας): Γκροφ  –  Τσάπρας, Πίρινεν, Λιάγκας, Σωτηράκος  –  Μπελμόντ, Μεχία (39′ λ.τρ. Χάμοντ)  –  Γιαννιώτας, Λούα Λούα (46′ Κουάντρα / 62′ Συμελίδης), Πολέττο (79′ Νικολιάς)  –  Ρομό (46′ Τσιριγώτης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Στογιάνοβιτς  –  Βήχος, Ντεντάκης, Τσελεπίδης, Τσιριγώτης.

*Δικαίωμα συμμετοχής στο ματς δεν είχε ο Μιχάλης Κουιρουκίδης καθώς στο παιχνίδι με την ομάδα της Κοζάνης, στο “Μιχάλης Κρητικόπουλος” της Καισαριανής, για την 2η αγωνιστική, αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες!

Τον αγώνα διηύθυνε ο διεθνής (F.I.F.A.)  διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Ε.Π.Σ. Αρκαδίας, με βοηθούς τον Κωνσταντίνο Ψαρρη από την Ε.Π.Σ. Ζακύνθου και τον Πέτρο Πατρα από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης).

Αναπληρωματικός διαιτητής ήταν ο Θανάσης Μπούτσικος, επίσης, από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Γιάννης Μπλούνας από την Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας. _

starsports.gr

Σχετικά